Meta

Meta ar putea concura cu Twitter cu o rețea de socializare descentralizată

De când Elon Musk a cumpărat Twitter, pe platformă au existat multe discuții despre un subiect specific: unde să te duci când Twitter va muri.

Acest lucru se datorează în primul rând deciziei sale de a concedia cea mai mare parte a personalului, o temă constantă a domniei sale. De asemenea, site-ul s-a confruntat în ultima vreme cu o serie de probleme tehnice.

Acest lucru i-a determinat pe oameni să ia în considerare site-uri precum Post sau Mastodon, care nu sunt decât niște umbre ale dimensiunii Twitter.

Acum, Meta ar putea să intre în luptă cu propria soluție. Aceasta a confirmat că lucrează la o aplicație de sine stătătoare pentru a permite actualizări bazate pe text între prieteni și urmăritori.

O companie de dimensiuni medii care intră în acest spațiu este într-adevăr o veste importantă. Un purtător de cuvânt a declarat pentru Platformer într-un e-mail:

Explorăm o rețea de socială descentralizată autonomă pentru schimbul de mesaje text. Credem că există o oportunitate pentru un spațiu separat în care creatorii și figurile publice pot împărtăși în timp util mesaje despre interesele lor.

Site-ul relatează că proiectul, P92, este condus de actualul șef al Instagram, Adam Mosseri. Se pare că aplicația va avea marca Instagram și va folosi acreditările acestei platforme pentru a se conecta.

Ceea ce va diferenția acest serviciu de Twitter, precum și de serviciile existente ale Meta, este natura sa descentralizată.

În acest scenariu, utilizatorii își pot face propriile servere și pot stabili reguli de moderare, la fel cum Mastodon permite oricui să își creeze propria instanță/server.

Toată lumea trebuie să respecte în continuare regulile de bază, dar acestea pot fi adaptate pentru subiecte individuale în funcție de preferințele moderatorilor.

Potrivit Moneycontrol, Meta vrea să folosească ActivityPub pentru aplicația sa, un protocol de rețea socială descentralizată pe care Mastodon îl folosește în prezent.

În ceea ce privește planurile lui Meta, nu este clar dacă este doar o idee sau dacă se scrie un cod. Cu toate acestea, fără să știm, în decembrie, Instagram a implementat o funcție numită Notes. Potrivit Instagram, aceasta este „o nouă modalitate de a vă împărtăși gândurile folosind doar text și emoticon”. Se crede că aceasta ar putea fi concretizată în concurentul Twitter.

Când sau dacă aplicația va fi lansată, utilizatorii își pot transfera toate datele biografice de pe Instagram și pot aranja date între conturi. În timp, va exista o „bifurcație” în care cele două aplicații se vor deconecta una de cealaltă.

Cu toate acestea, acest lucru permite meta să se lanseze cu o politică de confidențialitate și echipe de moderare deja instituite. De asemenea, Instagram funcționează la nivel global, ceea ce o face o alternativă mai atractivă la Twitter decât concurenții precum Mastodon.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *