Ubuntu PPA

Managamentul PPA îmbunătățit în Ubuntu 23.10

Odată cu Ubuntu 23.10 se efectuează o schimbare în modul în care sunt gestionate PPA-urile pentru a spori securitatea și fiabilitate.

Una dintre cele mai mari caracteristici de mult timp ale lui Ubuntu a fost Personal Package Archives (PPA) din Launchpad care permite suplimentarea cu ușurință a depozitelor oficiale cu pachete suplimentare, fie pentru a furniza versiuni actualzate ale unor programe, fie pentru programe care nu se găsesc încă în depozitele oficiale.

Până în acest moment, PPA-urile au fost gestionate printr intermediul fișierului .list aflat în /etc/apt/sources.list.d, în timp ce un set de chei GPG a fost adăugat în /etc/apt/trusted.gpg.d.

Începând cu Ubuntu 23.10, PPA-urile vor fi gestionate prin fișiere .sources în format deb822, ale căror chei sunt încorporate direct în același fișier.

Scopul reproiectării modului în care sunt gestionate PPA-urile din Ubuntu pe sistemele utilizatorilor este acela de a facilita asigurarea faptului că cheia asociată este eliminată din sistem atunci când se elimină și arhiva personală de pachete.

Acest lucru permite limitarea utilizării cheii unui PPA doar pentru acea arhivă personală de pachete fără a adăuga cheia la setul global de chei și nici nu permite utilizarea altor chei pentru semarea PPA-ului respectiv.

Mai multe detalii despre această modificare a gestionării Personal Package Archives pentru versiunea 23.10 sunt disponibile în anunțul de aici.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *