Linux and Tesla

Linux 6.3 vine cu suport pentru SoC-ul audio al Tesla

Takashi Iwai, responsabilul cu menținerea subsistemului de sunet în Linux, a trimis mai devreme actualizările pentru driver-ul de sunet pentru ciclul Linux 6.3, care va fi deschis după lansarea nucleului stabil Linux 6.2.

De menținut că noua versiune a nucelului Linux aduce activarea suportului pentru SoC Full Self Driving (FSD) de la Tesla, printre celelalte actualizări pentru hardware audio.

În ultimul an, Tesla și Samsung, care a proiectat SoC-ul Tesla, au activat SoC-ul Tesla FSD pentru nucleul Linux în upstream. În timp ce majoritatea proprietarilor de Tesla probabil nu vor încerca să ruleze nucleul Linux modificat pe mașini.

Obținerea suportului pentru SoC-ul FSD în amonte poate scuti Tesla/Samsung de a continua să își mențină patch-urile în afara arborelui de fiecare dată când își refac construcția nucleului.

În ultimul an, au dezvoltat o mulțime de caracteristici ale SoC Tesla FSD și odată cu Linux 6.3, suportul audio funcționează. Sunt necesare modificări ale codului driver-ului Samsung I2S ASoC, împreună cu actualizările ale DeviceTree pentru a activa suportul audio pentru Tesla FSD SoC.

Pe lângă activarea suportului audio pentru Tesla/Samsung FSD SoC, cererea de lansarea a sunetului pentru Linux 6.3 include, de asemenea, activarea hardware-ului Awinc AT88395, Infineon PEB2466, Iron Device SMA1303, Mediatek MT8188, Realtek RT712, Renesas IDT821034 și TI TAS5720A-Q1. De asemnea, continuă să se lucreze la driverul Intel AVS.

Lista completă a patch-urilor pentru funcțiile de sunet prevăzute pentru Linux 6.3 pot fi găsite prin intermediul acestei cereri.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *