Liferea

Liferea 1.14.0 a fost lansat cu îmbunătățiri majore

Liferea 1.14.0 este prima versiue dintr-o nouă serie de versiuni stabile. Aceasta introduce o serie de caracteristici noi, inclusiv o interfață adaptabilă și un navigator intern.

În acest articol am acoperit noutățile din Liferea 1.14.0. Dacă nu sunteți familiarizați deloc cu Liferea și doriți să aflați mai multe despre ce poate și ce nu poate face, treceți pe site-ul oficial al proiectului sau citiți articolul de pe Wikipedia.

Nou în Liferea 1.14.0

Liferea a fost întotdeauna o aplicație capabilă de citire a fluxurilor RSS. Nu este cea mai strălucitoare, nici cea mai modernă, dar este solidă în ceea ce face: aduce și afișează fluxuri RSS.

Interfața principală a Liferea este acum adaptabilă. Aceasta trece automat de la o vizualizare pe trei coloane pe ecran mai mari, la aspectul tradițional în formă de plăci (tiled), pe ecrane mai mici. Dacă nu vă place acest lucru, mergeți la Preferences > Headlines și setați „Default view mode” în starea preferată.

Suportul pentru favicon a fost refăcut pentru ca Liferea să detecteze mai bine diferitele tipuri de favicon-uri. Dezvoltatorii au mărit dimensiunea favicon-urilor stocate la 128px. Acest lucru îmbunătățește considerabil calitatea favicon-urilor în întreaga aplicație.

În plus, se spune că această versiune de Liferea respectă preferințele de mod întunecat ale sistemului (deși în versiunea Flatpak, această caracteristică nu a funcționat).

Liferea Internal Browser

Există un nou navigator intern. Acesta face ca vizualizarea articolelor din sursă să fie mai ușoară și mai rapidă decât dacă ați lansa navigatorul principal (ceea ce puteți face în continuare; există o setare pentru a utiliza în schimb navigatorul principal).

Navigatorul încorporat în Liferea este compatibil cu protecția inteligentă împotriva urmăririi din Webkit, cu inserțiile media, cu barele de progres în timpul încărcării paginilor, cu navigarea de bază și cu o preferință pentru „modulul de citire”, care reduce foarte mult paginile pentru a plasa textul și imaginile în centrul atenției.

Adăugarea suportului generic Google Reader API înseamnă că Liferea se poate sincroniza acum cu FeedHQ, FreshRSS, Miniflux și alte servicii RSS bazate pe cloud.

De asemenea, este posibil să convertiți abonamentele TinyTinyRSS în abonamente locale și să exportați orice feed într-un fișier XML.

Alte caracteristici:

  • Opțiunea de a afișa casetele de știri în lista de fluxuri reduse.
  • Opțiunea de a trimite un articole prin mail.
  • Setați implicit https:// în loc de http://.
  • Suport pentru abonarea la site-uri HTML5.
  • Fluxurile YouTube pot acum câmpul media:description.
  • O explicație mai bună a defectelor de actualizare a fluxurilor.
  • Noi reguli pentru dosarele de căutare.
  • Plugin nou pentru a adăuga un site / serviciu de marcare personalizat.
  • Plugin-ul Trayicon are acum opțiuni de configurare.
  • Noi comenzi rapide de la tastatură (de exemplu, F10 pentru a declanța plugin-ul bara de antet).

Per total, Liferea 1.14.0 este o versiune plină de îmbunătățiri, toate concepute pentru ca urmărirea, citirea și savurarea conținutului proaspăt din sursele dvs. preferate să fie cât mai ușoare și mai puțin complicate.

Pentru a instala cea mai recentă versiune a Liferea, intrați pe Flathub și dați clic pe butonul „install” sau rulați următoarea comandă:

flatpak install flathub net.sourceforge.liferea

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *