libreboot

Libreboot oferă suport pentru un vechi laptop Dell

Libreboot, ca urmaș al Coreboot, axat pe furnizarea de suport pentru firmware de sistem complet open source, a adăugat suport pentru Dell Latitude E6400.

Un laptop din perioada Intel Core 2 Duo, care a fost popular în multe companii și care poate fi găsit prin diverse site-uri de ocazie pentru aproximativ 100 de dolari.

În urmă cu câteva zile Libreboot a adăugat suport pentru HP Elite 8200, un calculator de dimensiuni mici folosit în multe medii de afaceri în urmă cu un deceniu.

Dar dacă sunteți în căutarea unui laptop capabil să ruleze Libreboot, Dell Latitude E6400 reprezintă cea mai nouă portare.

Dar, după standardele actuale, acest laptop este foarte învechit și lent, deși nu există multe opțiuni pentru Libreboot pe sisteme mai noi din cauza obstacolelor Intel Firmware Support Package (FSP), Intel Management Engine (ME) și a altor elemente complexe.

Laptopul Dell Latitude E6400 poate porni cu Libreboot fără elemente binare și, utilizând chipset-ul Intel GM45, este de o calitate similară cu alte laptopuri compatibile cu Libreboot, precum Lenovo ThinkPad X200 și T400.

Acest laptop Dell Latitude poate fi găsit încă pe site-urile de ocazie datorită faptului că a fost produs în exces și a calității bune de costrucție pentru ca aceste dispozitive să dureze.

Cu Libreboot, laptopul poate fi modificat cu ușurință și nu este necesară dezasamblarea, spre deosebire de modificarea altor dispozitive / plăci de bază unde poate fi o provocare.

Pe site-uri precum Amazon sau OLX, laptopul poate fi găsit la mâna a doua la un preț de aproximativ 95 $ / 400 Lei – cu un procesor Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM DDR2 și un HDD de 80 GB.

Mai multe detalii despre această nouă portare puteți găsi pe Libreboot.org

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *