Fedora 42 KDE Plasma

KDE Plasma implicit în Fedora 42

O propunere de modificare depusă pentru Fedora 42 urmărește să facă din KDE Plasma mediul de lucru implicit al Fedora Workstation, în timp ce GNOME ar urma să fie mutat în propria versiunea separată.

Propunerea nu a fost încă votată de Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo), dar având în vedere rădăcinile profunde ale Red Hat cu GNOME, este greu să vedem această propunere aprobată, cel puțin pe termen scurt.

Joshua Strobl, cunoscut pentru punca sa la mediul de lucru Budgie și Solus Linux, împreună cu dezvoltatorii Alessandro Astone, Marc Deop i Argemí, Steve Cossette de la Fedora și Troy Dawson de la Red Hat au înaintat această propunere de modificare pentru ca Fedora Plasma Workstation să devină stația de lucru implicită pentru versiunea Fedora 42 de anul viitor.

Schimbați experiența mediului de lucru implicită pentru Workstation la KDE Plasma. Mediul de lucru GNOME este mutat într-un spin/ediție separată, păstrând statutul de blocare a versiunilor.

Odată cu lansarea lui Plasma 6, KDE Plasma s-a transformat într-o experiență a mediului de lucru de înaltă calitate și bine cotată.

Propunerea de modificare continuă să argumenteze că KDE Plasma 6 oferă o experiență îmbunătățită pentru utilizatorul final, un sprijin bun pentru standardizare, un sprijin bun pentru Wayland și un sprijin larg din partea industriei și a comunitații.

Această propunere de a face ca Fedora Plasma Workstation să devină stația de lucru implicită pentru noile instalări Fedora Workstation este destul de ambițioasă, având în vedere lunga istorie a Fedora cu GNOME.

Red Hat continuă să angajeze mulți dezvoltatori GNOME din amonte și este adesea la originea multora dintre noile caracteristici introduse în mediul de lucru.

Ar fi foarte surprinzător dacă FESCo votează în favoarea acestei propuneri și dacă totul se va concretiza pentru ca KDE Plasma 6 să devină efectiv mediul de lucru implicit al Fedora Worstation.

În orice caz, vom vedea unde se ajunge, iar cei care doresc să ruleze KDE Plasma 6.0 o pot face cu ușurință ca o alternativă/opțiune cu viitoarea versiunea Fedora 40.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *