Intel

Intel continuă colaborarea cu Red Hat, Canonical și SUSE

Intel a anunțat în cea de-a doua zi a converinței Innovation 2023, că colaborează cu furnizori de programe precum Red Hat, Canonical și SUSE pentru a oferi distribuții GNU/Linux optimizate pentru Intel.

La Innovation 2023, aceștia vorbesc despre noua fundație UXL, care este o evoluție a inițiativei lor oneAPI și o altă veste interesantă este că Intel își promovează „performanța optimizată” în lumea Linux. Intel implică Red Hat, Canonical și SUSE pentru:

oferă distribuții optimizate pentru Intel ale versiunilor lor de programe pentru companii pentru a asigura o performanță optimizată pentru cele mai recente arhitecturi

Intel și Red Hat au anunțat la Innovation 2023 o „colaborare extinsă”, Intel contribuind la RHEL prin intermediul CentOS Stream. De asemenea, va continua să contribuie la optimizări de performanță pentru diverse instrumente și cadre, în special în domeniul inteligenței artificiale.

Va fi interesant de văzut ce rezultate noi vor aduce aceste colaborări. Intel continuă să mențină platforma Clear Linux optimizată pentru Intel cu unele optimizări de performanță cu adevărat agresive, dar nu au existat prea multe noutăți în acest sens în ultima vreme.

Aceste distribuții GNU/Linux pentru companii (cel puțin Red Hat și SUSE) au vorbit despre creșterea cerințelor de bază x86_64 pentru următoarele versiuni majore, despre exploatarea HWCAP-urilor pentru biblioteci optimizate selectate în timpul execuției în funcție de procesorul (procesoarele) utilizate/e și alte optimizări similare.

Cu siguranță, salutăm orice alte optimzări pentru performanța și eficiență energetică urmărite de Intel și de acești furnizori. Respectând în mod obișnuit standardele/specificațiile, multe dintre aceste eforturi pot da roade și pentru cei care utilizează procesoare AMD pe Linux.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *