Serpent OS

Infrastructura Serpent OS a fost lansată

Serpent OS, noul proiect de distribuție Linux al fondatorului Solus Linux, Ikey Doherty, și-a făcut publică infrastructura de compilare, în timp ce începe să construiască mai multe pachete și să deschidă munca de împachetare pentru colaboratorii externi.

Anul trecut, Ikey a început să se concentreze mai mult pe Serpent OS, cel mai recent proiect open source al său.

În noiembrie, el a menționat că infrastructura de construcție și instrumentele erau aproape gata pentru această distribuție Linux originală, iar în decembrie a marcat prima versiune publică a sistemului de operare.

Ikey a anunțat în acest sfârșit de săptămână că a fost lansată infrastructura de construire a sistemului de operare. Ca parte a acestei infrastructuri se află și Serpent dashboard, care oferă informații publice despre versiunile actuale.

Serpent OS dashboard

După ce au eliminat această muncă de infrastructură, acum se ocupă de împachetarea corectă a GNOME și apoi lucrează la o nouă variantă ca prima lor versiunea ISO „reală”.

Pe lângă munca sa la Serpent OS, Ikey Doherty a anunțat recent că lucrează acum ca dezvoltator și pentru clientul de e-mail Thunderbird.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *