Serpent OS

Ikey Doherty a lansat primul ISO al Serpent OS

După doi ani de muncă, distribuția Serpent OS Linux a lansat prima imagine publică pentru acest sistem de operare open source inovator și original.

Ikey Doherty, cunoscut pentru că a fondat Solus Linux și a lucrat pentru Intel la distribuția Clear Linux, și-a petrecut o mare parte din ultimii doi ani concentrându-se pe acest proiect.

Începând cu vara lui 2022, el aînceput să lucreaze cu normă întreagă la Serpent OS și și-a petrecut mult timp concentrându-se pe infrastructură și instrumente.

Începând cu data de 23 decembrie 2022, au fost făcute publice primele imagini ISO, care au reușit să „decoleze”, recunoscând în același timp că imaginea inițială ar putea fi puțin cam rudimentară.

Serpent OS Linux

Începând cu luna ianuarie își vor lansa infrastructura pentru extinderea contribuțiilor și pentru a face mai ușoară efectuarea de reconstrucții în masă și alte lucrări de împachetare.

Acesta este un moment crucial pentru proiectul nostru, deoarece am devenit în sfârșit o distribuție reală, dacă nu chiar nașpa. Viitorul este incredibil de luminos și inteționăm să ne respectăm fiecare dintre promisiunile noastre.

Cei care doresc să afle mai multe despre acest efort, o pot face aici. Pentru a descărca imaginea ISO trebuie să acceseze butonul de mai jos.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *