GPU-Viewer

GPU-Viewer 2.0: O interfață grafică pentru informații despre GPU

Cea mai recentă versiune GPU-Viewer 2.0, o aplicație GUI cu glxinfo, vulkaninfo și clinfo, vine suport GTK 4.0 și o îmbunătățire minoră a interfeței de utilizare.

GPU-Viewer 2.0 este un instrument de interfață grafică cu utilizatorul (GUI) pentru Linux care oferă informații despre unitatea de procesare grafică (GPU) și driverele grafice de pe un calculator. Acesta combină funcționalitatea glxinfo, vulkaninfo și clinfo, instrumente de linie de comandă pentru afișarea informațiilor despre GPU și driverele grafice, într-o singură aplicație GUI.

Aplicația este scris în Python, GPU-viewer 2.0 a fost un cadou de Crăciun (noua versiune a fost lansată înainte de Crăciunul din 2022) pentru toți entuziaștii Linux care doresc cele mai detaliate informații despre acceleratoarele grafice de pe sistemele lor cu Linux.

GPU-Viewer 2.0

Toate informațiile relevante sunt recuperate și afișate în interfața grafică folosind glxinfo, vulkaninfo și clinfo în combinație cu comenzile grep, cat ș awk. Cu alte cuvinte, nu este implicată nici o programare OpenGL dificilă. Așadar, aplicația GPU-Viewer va funcționa până când glxinfo, vulkaninfo și clinfo sunt operaționale.

Inițial, proiectul a fost creat cu Python 3 PyGObject și GTK 3. Cu toate acestea, în cea mai recentă versiune, GPU-Viewer 2.0, aplicația a fost rescrisă și a fost trecută la GTK 4.0. Merită menționat faptul că este vorba despre versiunea 4.0, nu despre 4.1 sau 4.2. Prin urmare, cei care doresc să utilizeze GTK 3.0 trebui să folosească o versiune mai veche a aplicației, 1.43.

GPU-Viewer 2.0 include, de asemenea, îmbunătățiri minore ale interfeței de utilizare datorită modificărilor aduse fișierului gtk.css al aplicației. În plus, securitatea a fost consolidată prin trecerea de la modulul Python os la modulul Python subprocess.

Cum se poate instala?

Utilizatorii de Ubuntu (22.10 / 22.04) și Linux Mint (20.x / 19.x) ar trebui să poată instala aplicația folosind PPA-ul de mai jos prin rularea comenzilor:

sudo add-apt-repository ppa:arunsivaraman/gpuviewer
sudo apt-get update
sudo apt-get install gpu-viewer

Utilizatorii Arch Linux pot instala pachetul din AUR. În plus, aplicația poate fi instalată local ca pachet de instalare DEB nativ pentru toate distirbuțiile Linux bazate pe Debian. Aplicația este, de asemenea, disponibilă pe Flathub ca pachet Flatpack.

[Arch Linux]
paru -S gpu-viewer
sau
yay -S gpu-viewer
[flatpcak]
flatpak install flathub io.github.arunsivaramanneo.GPUViewer

Pentru mai multe informații despre toate noutățile din GPU-Viewer 2.0, consultați pagina de proiect GitHub sau citiți anunțul oficial.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *