Google CDC File Transfer

Google a deschis CDC File Transfer

În timp ce Google trece pe deasupra butonului „Nuke from orbit” de pe Stadia, cel puțin o parte din el este eliberat ca sursă deschisă, cum ar fi CDC File Transfer.

Menționat pe pagina lor GitHub, este o modalitate de sincronizare și streaming de fișiere de la Windows la Linux. Întrebarea este: de ce o altă modalitate de sincronizare a fișierelor?

Există deja o mulțime de modalități pentru sincronizarea fișierelor între cele două sisteme de operare. Ei bine, au explica și asta.

Dezvoltatorii ar putea folosi scp, dar au observat că este „nepractic”, în special în contextul în care tot mai mulți oameni lucrează de acasă, deoarece „copiază întotdeauna fișiere complete”. Așa că au creat cdc_rsync și cdc_stream pentru a ajuta dezvoltatorii care repetă rapid asupra jocurilor.

Ceva care ar putea fi potențial util și pentru dezvoltatorii care verifică lucrurile pe Steam Deck.

CDC RSync este conceput pentru sincronizarea fișierelor de la Windows la Linux, dar optimizat pentru fișierele existente eventual pe mașina finală. Google explică în detaliu de ce și cum este diferit rsync, inclusiv arată că este mai performant pentru acest caz specific din cauza modului în care se împart în mod diferit fișierele în bucăți de dimensiuni variabile.

CDC RSync Recursive Upload Demo

În timp ce CDC Stream este pentru streaming de fișiere de la Windows la Linux, ei spun că este „conceptual” similar cu sshfs, dar optimizat pentru viteza de citire.

CDC Stream Demo

Pentru mai multe informații puteți citi pe pagina GitHub a proiectului.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *