JPEG-XL on FFmpeg

FFmpeg adaugă suport pentru fișierele JPEG-XL animate

Pe lângă faptul că Apple a dezvăluit săptămâna aceasta că va oferi suport pentru formatul de imagini JPEG-XL în navigatorul lor Safari.

Un alt pas înainte pentru acest codec de imagine liber de drepturi de autor este faptul că FFmpeg este acum capabil să decodifice fișiere JPEG-XL animate.

FFmpeg a fost capabil să decodifice imagini JPEG-XL încă de anul trecut, folosind biblioteca libjxl, iar acum este capabil să trateze și conținut animat/multi-frame.

Acest cod care a fost adăugat săptămâna aceasta înainte de FFmpeg 6.1 adaugă suport pentru decodarea imaginilor animate, utilizând în continuare biblioteca libjxl. Aceasta a fost urmată de acest cod care adaugă un nou dmuxer JPEG-XL animat.

În general, o completare utilă pentru dezvoltatorii de aplicații care utilizează FFmpeg și care doresc să ofere suport pentru conținut animat.

Între timp, având în vedere că Apple oferă suport pentru acest codec în navigatorul lor Safari, există o presiune crescută asupra Google pentru a reveni asupra deciziei anterioare de a renunța la suportul JPEG-XL din Chrome.

Această decizie de anul trecut a fost criticată pe scară largă și, având în vedere că Apple susține acum acest codec/format, vom vedea dacă inginerii Google se vor răzgândi.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *