Fedora Steam Play

Fedora va evalua în continuare cererea de îmbunătățiri pentru jocurile de Windows

A existat o propunere pentru Fedora 39 în curs de evaluare pentru creșterea numărului vm.max_map_count al nucleului pentru a ajuta unele jocuri de Windows pe Steam Play.

Deși au fost exprimate îngrijorări cu privire la faptul că o creștere prea mare a acestei valori ajustabile nu ar fi o măsură prea bună. Ca atare, urmează să se facă teste suplimentare pentru a ajusta valoare vm.max_map_count din Fedora.

Parametrul vm.max_map_count controlează limitele impuse de sistemul de operare asupra numărului maxim de zone ale hărții de memorie „mmap” pe care le poate avea un proces.

Fedora utilizează valoarea implicită a nucleului care este 65.530, o valoare care este suficientă pentru majoritatea programelor existente.

Dar unele jocuri de Windows care rulează pe Linux prin Steam Play cu Proton pot depăși această limită. Unele dintre jocurile cunoscute afectate de această limită maximă a hărții de memorie sunt Counter-Strike 2, DayZ și Hogwarts Legacy.

Fedora propune testarea diferitelor valori

Preocupările exprimate de părțile interesate de Fedora sunt că trecerea de la 65K la 2 miliarde pentru acest sysctl tunable ar putea fi prea mare.

Cu o valoare prea mare, ar putea fi posibilă supraînărcarea nucleului cu prea multe mapări. La rândul său, mecanismul de gestionare a ieșirii din memorie din Linux poate opri alte procese în loc de procesul cu multe mapări, ceea ce ar duce la o experiență proastă pentru utilizator.

De asemenea, este posibil ca valoarea de 2 miliarde ca noua limită maximă propusă să nu fie necesară, unele sugestii sugerând că trecerea de la 65k la o valoare curpinsă între 1 și 16 milioane ar putea fi suficientă pentru a satisface unele dintre aceste jocuri de Windows.

Ca urmare, Fedora Engineering and Steering Committee a cerut inițiatorilor propunerii de modificare să încerce cu diferite valori ale vm.max_map_count, mai degrabă decât să se limiteze la un număr maxim ridicat.

Vom vedea ce va rezulta din această testare și cum ar fi revizuită propunerea de modificare care umare a acesteia.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *