Fedora Budgie

Fedora Onyx va deveni o variantă oficială

A existat o propunere pentru ca Fedora Onyx să devină o nouă variantă imuabilă a Fedora. Această propunere a fost aprobată de Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo) penru ciclul Fedora 39.

Fedora Onyx este o variantă imuabilă a Fedora Linux care include mediul de birou Budgie. Aceasta este similară cu varianta Fedora Budgie care există deja, dar va fi o variantă imuabilă asemănătoare cu Fedora Silverblue și Fedora Kinoite.

În propunerea de modificare aprobată se explică planurile Fedora Onyx:

Fedora Onyx este un sistem de operare imuabil, care dispune de mediul de lucru Budgie. Fedora Onyx utilizează aceleași tehnologii de bază ca și alte variante de Fedora imuabile, cum ar fi Fedora Silverblue, Fedora Kinoite și Fedora Sericea (flatpak, rpm-ostree, podman, toolbx).

Fedora Onyx este construit pentru persoanele care sunt atrase de / găsesc valoare în platforma de calcul Fedora și în mediul Budgie, dar care au nevoie de imuabilitatea robustă și de capacitățile atomice pe care le oferă rpm-ostree, care nu sunt oferite prin intermediul variantelor Fedora tradiționale (de exemplu, Fedora Budgie Spin).

Membrii Fedora Engineering and Steering Committee au votat toți în favoarea aprobării acestei noi variante imuabile.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *