Fedora Budgie

Fedora Onyx, o variantă imuabilă de Fedora

Fedora Onyx a fost propusă ca o nouă variantă imuabilă, în timp ce există Fedora Silverblue și Fedora Kinoite care utilizează RPM-OSTree pentru a crea o imagine de sistem de operare imuabil a Fedora Workstaion.

Joshua Strobl a propus pentru a deveni o variantă oficială a Fedora imuabilă, care ar utiliza în mod implicit mediul de lucru Budgie și nu GNOME, așa cum se utilizează în mod implicit în Silverblue sau KDE Plasma în Kinoite sau Sway WM în Sericea.

Joshua Strobl, colaborator al Fedora, cunoscut pentru munca sa la Budgie și Solus Linux – este cel care conduce propunerea pentru Fedora Onyx.

Fedora Onyx este un sistem de operare imuabil, care dispune de mediul de lucru Budgie. Fedora Onyx utilizează aceleași tehnologii de bază ca și alte variante Fedora imuabile, cum ar fi Fedora Silverblue, Fedora Kinoite și Fedora Sericea (flatpak, rpm-ostree, podman, toolbx).

Fedora Onyx este construit pentru persoanele care sunt atrase de / găsesc valoare în platforma de calcul Fedora și în mediul de lucru Budgie, dar care au nevoie de imuabilitatea robustă și de capacitățile atomice pe care le oferă rpm-ostree, care nu sunt oferite prin intermediul variantelor tradiționale ale Fedora (de exemplu, Fedora Budgie Spin).

a declarat Joshua Strobl

Cei care doresc să afle mai multe despre propunerea privind Fedora Onyx, care trebuie aprobată de Comitetul de Inginerie și de Conducere Fedora (Fedora Engineering and Steering Committee), o pot face prin intermediul Fedora Wiki.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *