Fedora 41 no X.Org

Fedora 41 nu va mai avea sesiunea GNOME X.Org instalată

Fedora Workstation folosește de mult timp în mod implicit sesiunea Wayland la GNOME, dar a continuat să instaleze sesiunea X.Org în scopuri de rezervă sau pentru cei care aleg să o folosească.

Dar pentru versiunea Fedora 41, care va fi lansată mai târziu în cursul acestui ani, există un plan recent aprobat de a nu mai avea instalată în mod implicit sesiunea X.Org.

Recent a dos deschis un tichet pentru Fedora Workstation pentru a nu mai instala în mod implicit sesiunea GNOME X.Org. Este vorba doar despre faptul că sesiunea X.Org nu este preinstalată, dar ar continua să existe în depozit pentru cei care doresc să o instaleze în mod explicit.

Grupul de lucru Fedora Workspace a decis să meargă mai departe cu această schimbare pentru ciclul Fedora 41, nu pentru viitoarea versiune Fedora 40.

Fedora Workstation WG a discutat acest lucru astăzi și am fost de acord că ar trebui să facem acest lucru pentru Fedora 41, deoarece este deja prea târziu pentru F40 și oricum ar trebui să fie tratat ca o schimbare la nivel de sistem.

Fedora Workstation 41 nu va avea instalată sesiune GNOME X.Org în mod implicit.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *