Fedora 40

Fedora 40 merge mai departe în consolidarea securității sale

Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo) a aprobat doua propuneri de modificare separate pentru îmbunătățirea sistemului de securitate în Fedora 40, care este în dezvoltare și urmează să fi lansat în aprilie.

FESCo a aprobat modificarea pentru a produce defecte de legătură (linker errors) în ceea ce privește problemele de securitate.

Legătura (linker) lb.bfd va genera acum dacă ar trebui să creeze un fișier binar executabil care conține una sau mai multe probleme de securitate.

Aceste problemele de securitate includ aspecte precum un segment care poate fi încărcat cu permisiuni de citire/scriere/executare, segmente de stocare locală pentru fire de execuție cu permisiuni și o stivă executabilă.

În prezent, astfel de probleme de securitate sunt semnalate ca avertismente de către legătură (linker,) ceea ce ar putea trece neobservat pentru cei care întrețin pachetele. Dar acum, dacă sunt tratate ca defecte, acestea vor trebui să fie corectare sau să fie înlocuite în specificațiile RPM.

Cealaltă modificare aprobată de FESCo săptămână aceasta este aplicarea consolidării securității systemd. Diversele ajustări ale systemd vor fi acum setate pentru a oferi diverse protecții și restricții suplimentare și izolare în jurul serviciilor systemd.

Separat și în afara elementelor de lucru referitoare la securitate, FESCo a aprobat săptămâna aceasta renunțarea la OpenSSL Compact, 389 Directory Server 3.0.0 și includerea Wget2 ca pachet wget.

Mai multe detalii cu privire la modificările aprobate în această săptămână de FESCo pentru Fedora 40 pot gi găsite în procesul verbal al reuniunii.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *