Fedora Steam Play

Fedora 39 vrea să aducă îmbunătățiri pentru jocurile de Windows cu Steam Play

Fedora 39 pentru această toamnă are în vedere creșterea numărului implicit pentru vm.max_map_count pentru a se potrivi mai bine cu comportamentul Steam OS/Deck și pentru a permite ca mai multe jocuri de Windows să ruleze out-of-the-box cu Steam Play.

Valoarea sysctl vm.max_map_count controlează limitele impuse de sistemul de operare asupra numărului maxim de zone ale hărți de memorie (mmap) pe care le poate avea un proces.

În timp ce valoarea implicită de 65.530 pentru vm.max_map_count din Fedora se potrivește cu cea implicită pentru multe alte sisteme de operare, SteamOS Ships are o valoare de 2147483642 (MAX_INT – 5).

Cele mai multe programe nu folosesc prea multe mmap-uri, astfel încât valoarea implicită de 65k este adecvată pentru marea majoritate a programelor din spațiul utilizatorului.

Dar, în special pentru câteva jocuri de Windows care rulează pe Linux prin Steam Play (Proton), această limită poate fi de fapt depășită.

Printre jocurile cunoscute care au nevoie de o limită mai mare a hărților de memorie se numără: DayZ, Hogwarts Legacy, Counter Stricke 2 și alte jocuri.

O propunere de modificare pentru Fedora 39 a fost depusă și încă mai trebuie să fie supusă revizuirii de către Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo).

Propunerea se referă la ridicarea acelei limite pentru vm.max_map_count pentru a îmbunătăți compatibilitatea cu jocurile de Windows prin Wine/Steam.

Din fericire, este foarte ușor să ajustați valoarea vm.max_map_count, așa că jucătorii interesați care folosesc Fedora pot face acest lucru cu următoarea comandă:

$ sudo sysctl -w vm.max_map_count=2147483642

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *