Fedora 39

Fedora 39 vizează un prompt Bash colorat

Pe lângă faptul că Fedora 39 își propune să folosească Anaconda WebUI pentru Fedora Workstation, să livreze cele mai recente și cele mai bune componente ale seriei de instrumnete de compilare open source, să îmbunătățească compatibilitatea cu jocurile Linux, să elimine filtrarea Flathub și zeci de alte îmbunătățiri, există și planuri pentru o schimbare mai banală: un prompt bash colorat.

Fedora a avut tendința de a folosi un prompt de shell implicit monocrom, dar pentru Fedora 39, Jens Petersen de la Red Hat încearcă să promoveze trecerea la un prompt bash colorat, așa cum multe alte distribuții Linux folosesc în mod implicit.

Da, este de fapt o caracteristiciă în 2023 și este în prezent supusă procesului de revizuire al Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo).

Pentru o lungă perioadă de timp, promptul implicit al shell-ului Fedora a fost monocrom, ceea ce face dificilă găsirea comenzilor din promptul shell-ului între rezultatelec omenzilor lungi atunci când se derulează prin rezultatele shell-ului. Această modificare introduce un prompt de shell implicit simplu și colorat, pe care utilizatorii îl pot, de asemenea, personaliza cu ușurință.

Se pare că există o dorință generală de a avea un prompt colorat, la fel ca alte distribuții populare, care folosesc în mod obișnuit verde etc., deși au fost exprimate unele îngrijorări cu privire la utilizatorii daltoniști. Cu toate acestea, având în vedere faptul că mesajul original era alb-negru, iar cel nou, deși colorat, va fi în continuare monocromatic, ar trebui să fie o problemă mai puțin gravă, iar utilizatorii vor putea dezactiva sau schimba cu ușurință orice culoare introdusă.

Pentru cei pasionați de colorarea bash, toate detaliile pot fi găsite în această propunere de modificare a Fedora.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *