Fedora Steam Play

Fedora 39 mărește numărul vm.max_map_count

A existat o propunere în lucru pentru Fedora 39 de a crește numărul implicit de vm.max_map_count pentru a permite unor jocuri de Windows să ruleze pe Linux prin intermediul Steam Play de la Valve.

O propunere revizuită a fost aprobată de Fedora Engineering and Steering Committee.

Până în acest moment, Fedora a folosit valoarea implicită vm.max_map_count de 65.530, în timp ce Steam OS al lui Valve folosește o valoare de 2.147.483.642 (MAX_INT – 5).

Majoritatea programelor funcționează foarte bine cu limita numărului maxim de hărți de memorie pentru un proces la 65k, dar unele jocuri de Windows, cum ar fi DayZ, Hogwarts Legacy și Counter-Strike 2, au nevoie de mai mult pentru a rula cu ușurință sub Steam Play.

Inițial, propunerea Fedora 39 a fost de a utiliza un număr maxim de hărți de memorie de 2.147.483.642, dar au existat preocupări legate de faptul că, în cazul în care numărul maxim de hărți de memorie este prea mare, nucleul ar putea fi supraîncărcat cu prea multe hărți și, la rândul său, ar putea duce la oprirea altor procese de către gestionarul de ieșire din memorie.

În cadrul întâlnirii Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo) din această săptămână, aceștia au fost de acord să încerce o valoare de 1.048.576, care este mult mai mare decât cea implicită, dar nu la fel de mare ca cea implicită în SteamOS.

În orice caz, această limită mai mare a vm.max_map_count ar trebui să fie suficientă pentru a satisface jocurile de Windows actuale de pe Steam Play care nu se pot descurca cu limita inferioară.

Aprobarea menționează totuși că va avea loc o revizuire în cazul în care vor fi descoperite exploatări serioase și practice ale limitei ridicate a max_map_count.

Cei care doresc să testeze singuri, o pot face prin rularea comenzii:

sudo sysctl -w vm.max_map_count=1048576.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *