Fedora

Fedora 38 Beta este gata de testare

Proiectul Fedora a anunțat lansarea lui Fedora 38 Beta, cea mai recentă versiune a popularei distribuții Linux. Lansarea planificată pentru versiunea stabilă este programată pentru sfârșitul lunii aprilie.

Ce este nou în Fedora 38 Beta

Versiunea Beta a Fedora 38 a sosit cu multe schimbări și îmbunătățiri, inclusiv actualizări ale pachetelor la cele mai recente versiuni ale acestora, precum și cu versiunea 6.2 a nucleului Linux.

Iată câteva dintre actualizările și îmbunătățirile aduse de Proiectul Fedora:

  • Actualizarea GNU Toolchain (gcc 13.0, binutils 2.30, glibc 2.37, gdb 12.1).
  • LLVM 16 (toate sub-proiectele llvm din Fedora au fost actualizate la versiunea 16).
  • Ruby 3.2.
  • A fost adăugat suportul pentru imagini de nucleu unificat.
  • Flathub nefiltrat.
  • Pyramid 2.0.
  • Xfce 4.18.

Și multe altele. Puteți face clic aici pentru a vedea întreaga listă de modificări, îmbunătățiri și noi implementări la Fedora Linux 38 Beta.

Fedora Workstation

Fedora 38 Workstation vine cu GNOME 44, care este în versiunea beta, iar lansarea finală este programată pentru sfârșitul lunii martie.

GNOME 44 oferă mai multe îmbunătățiri notabile, cum ar fi un nou ecran de blocare, o secțiune „background apps” în meniul rapid și setări îmbunătățite de accesibilitate.

În plus, activarea depozitelor de la terți oferă acum o afișare nefiltrată a aplicațiilor pe Flathub.

Noi caracteristici de securitate

Fedora a adăugat noi caracteristici de securitate pentru a se proteja împotriva depășirilor de buffer prin utilizarea unor indicatori de compilare mai stricți și prin implementarea unui analizator OpenPGP bazat pe Sequoia în managerul de pachete rpm.

Includerea indicatorilor de cadre în pachetele oficiale face, de asemenea, din Fedora Linux o platformă mai bună pentru dezvoltatorii care doresc să îmbunătățească performanța aplicațiilor Linux.

În plus, există actualizări pentru mai multe limbaje de programare și biblioteci, inclusiv Ruby 3.2, gcc 13, LLVM 16, Golang 1.20, PHP 8.2 și altele.

Fedora face apel le testeri

Deoarece Fedora 38 Workstation Beta este o versiune de pre-lansare, utilizatorii pot întâmpina defecte sau caracteristici lipsă.

Pentru a raporta orice problemă, utilizatorii pot contacta echipa Fedora QA prin intermediul listei de discuții de testare sau prin canalul #quality de pe Fedora Chat.

Problemele comune sunt urmărite în categoria „Common Issues” de pe Ask Fedora. Pentru a raporta defecte în mod eficient, utilizatorii pot consulta ghidul „how to file a bug” pentru sfaturi utile.

Descărcați Fedora Beta

Puteți descărca această versiune preliminară de pe site-ul Get Fedora:

Utilizatorii pot, de asemenea, să verifice una dintre variantele populare, inclusiv KDE Plasma, Xfce și alte medii de lucru precum și imagini pentru dispozitive ARM, cum ar fi Raspberry Pi:

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *