Nvidia Nouveau drivers

Este recomandat să evitați utilizarea driverului Nvidia open source pe Linux 6.3

Este recomandat să evitați utilizarea driverului grafic open source Nvidia „Nouveau” pe actuala serie stabilă de Linux 6.3, deoarece există o problemă serioasă care ar putea cauza diverse probleme sistemului dvs.

În prezent, nu există prea mulți utilizatori activi ai pachetului de drivere Nouveau din cauza faptului că cel mai bun suport open source este oferit pentru plăcile grafice din seria GeForce GTX 600/700.

În timp ce serie CeForce GTX 900 și cele mai noi sunt limitate la frecvențe de ceas de pornire scăzute din cauza unor probleme legate de firmware semnate de PMU.

În plus, driverul Nouveau Vulkan se află încă în stadii incipiente de dezvoltare, tranziția la utilizarea firmware-ului Nvidia GSP cu seria RTX 20 și mai noi rămâne în curs de desfășurare, precum și alte probleme care fac ca driverul să fie cel utilizat pe scară largă atunci când este vorba de GPU Nvidia pe Linux.

Dar mulți încă vor rula Nouveau inițial pe instalări de Linux curate până când vor ajunge să implementeze driverul grafic împachetat. Cu toate acestea, avertismentul este de a evita în prezent utilizrea Nouveau pe Linux 6.3.

Există o problemă de tip „use-after-free” în cadrul driverului Noveau DRM de nucleu și poate cauza coruperea memoriei nucleului.

Problemele de timp „use-after-free” reprezintă, de asemnea, o potențială vulnerabilitate de securitate, dar este posibil ca această memorie de nucleu coruptă să ducă la coruperea sistemului de fișiere sau la alte probleme de sistem.

Dezvoltatorul Nouveau, Karol Herbst de la Red Hat, a recomandat ca cei care rulează Nouveau pe Linux 6.3 să facă downgrade la serie de nucleul Linux 6.2.

În cele din urmă, este posibil ca această problemă să fie rezolvată într-o versiune viitoare a Linux 6.3 point release, după ce va fi rezolvată problema.

Raportul de probleme din Nuveau, care a fost deschis în ultima lună, permite urmărirea acestei probleme.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *