BleachBit

După doi ani BleachBit are prima lansare

BleachBit, popularul program gratuit de curățare a sistemului, tocmai a lansat o actualizare majoră – prima din 2021.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu el, BleachBit este un program de curățare a sistemului open source disponibil atât pentru Windows, cât și pentru Linux.

La fel ca alte aplicații de acest tip, BleachBit ajută la eliberarea spațiului pe disc prin eliminarea cache-ului, a cookie-urilor și a altor fișiere temporare. În plus, poate șterge în siguranță fișiere, poate șterge spațiul nealocat de pe disc și chiar poate aspira baza de date SQLite a Firefox pentru a-i îmbunătăți performanța.

BleachBit cleans the system

Pe GNU/Linux, BleachBit poate efectua o bună parte a curățării programelor, inclusiv să facă ordine după Google Chrome și Mozilla Firefox; playere media precum VLC, clienți de e-mail precum Thunderbird și Evolution; aplicații de chat precum Discord și multe altele.

De asemenea, este capabil să efectueze unele sarcini de gestionare a pachetelor, inclusiv curățarea cache-ului apt, eliminarea pachetelor nefolosite (inclusiv a nucleelor Linux în plus) și multe altele.

BleachBit 4.6.0 este prima actualizare stabilă majoră care a fost lansată de la BleachBit 4.4.2 din noiembrie 2021. Acesta include o serie de caracteristici noi, îmbunătățiri și corecturi de defecte, cum ar fi:

 • Curățarea filelor închise recent în Firefox.
 • Curățarea datele de autocompletare în navigatoarele bazate pe Chromium.
 • Suport îmbunătățit pentru FileZilla.
 • Adăugarea titlului la dialoguri.
 • Corectarea defectelor „AttributeErrot” și „OperationalError: no such table”.
 • Îmbunătățirea secțiunii –help în terminal.
 • Suport pentru versiuni mai noi ale GIMP.

BleachBit 4.6.0 include, de asemenea, o serie de îmbunătățiri specifice pentru GNU/Linux:

 • Curățarea snap-ului Mozilla Firefox.
 • Curățarea lui Microsoft Edge penru GNU/Linux.
 • Curățarea pachetelor flatpak ale Mozilla Firefox, Thunderbird și Google Chrome.
 • Curățareai listei de documente recente pe KDE 5.x.
 • Se poate adăuga un meniu contextual de eliminare în KDE.
 • Notificare la rularea ca root în Wayland.
 • Pictogramă corectată prezentată în lansatoarele de aplicații.

Pentru mai multe detalii despre această versiune, inclusiv modificările specifice Windows, modifcările de traducere și ajustări ale pachetului și dependențelor, consultați postarea oficială din depozitul GitHub.

Descărcare BleachBit

BleachBit 4.6.0

BleachBit 4.6.0 este disponibil pentru descărcare pe sit-ul BleachBit pentru Windows (fișier .exe și pachet portabil) și pentru GNU/Linux (disponibil ca .deb și .rpm pentru CentOS, Debian, Fedora, Linux Mint, Ubuntu și opensSUSE).

Utilizați cu atenție produsele de curățare a sistemului

În timp ce instrumentele de curățare a sistemului, cum ar fi BleachBit, sunt instrumente utile, este important să vă limitați atunci când le folosiți. Nu tot ceea ce este considerat „junk files” de către aceste aplicații este inutil, iar unele pot fi esențiale pentru buna funcționare a aplicațiilor sau chiar a sistemului de operare în sine.

În timp ce memoria cache a aplicațiilor poate crește în dimensiune și poate ocupa o parte semnificiativă din spatiul de disc, memoria cache nu este în mod natural rea. Multe aplicații utilizează memoria cache pentru a îmbunătăți capacitatea de reacție și performanță. Așadar, curățarea excesivă poate, uneori, să afecteze mai multe decăt să ajute.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *