Acer Iconia One 7 B1-750

După 10 ani, Linux primește un driver pentru ecran tactil

Nucleul Linux 6.4 va primi un nou driver pentru ecran tactil care oferă suport pentru Novatek NVT-ts, utilizat cel puțin pe o tabletă Android cu procesor Intel Atom, care a fost popular în urmă cu un deceniu.

Hans de Goede de la Red Hat, cunoscut pentru nenumăratele sale contribuții legate de laptopuri și tablete pentru nucleul Linux, este cel care a scris acest nou driver de input „novatek-nvt-ts”.

Dar, în scrierea acestui driver fără suportul producătorului, există câteva elemente lipsă… Cum ar fi faptul că nu se cunoaște nici măcar numărul de model al acestui controler pentru ecran tactil.

Hans de Goede a scris mesajul de patch:

Se adaugă un nou driver pentru controlerul de ecran tactil Novatek i2c, așa cum se găsește pe tableta Acer iconia One 7 B1-750. Din păcate, numărul de model al controlerului de ecran tactil este necunoscut. Chiar și cu tableta deschisă este imposibil de citit numărul de model.

Android numește acest ecran tactil „NVT-ts”, dar acest lucru se poate aplica și altor modele de controlere Novatek.

Acesta pare a fi același controler ca și cel susținut de https://github.com/advx9600/android/blob/master/touchscreen/NVTtouch_Android4.0/NVTtouch.c, dar, din păcate, nici acesta nu ne oferă un număr de model.

Driver-ul are puțin peste 300 de linii de cod și este pus la coadă prin intermediul ramurii „next” a subsistemului de intrare, înainte de deschiderea ferestrei de fuziune pentru Linux 6.4 în câteva săptămâni.

Acer Iconia One 7 B1-750, care cel puțin funcționează cu acest driver, este o tabletă Android care a fost cândva populară și care a debutat în urmă cu un deceniu.

Tableta Acer Iconia cu Android a fost populară pentru prețul său scăzut și pentru experiența generală decentă la acea vreme.

Tableta era alimentată de un procesor quad-core Intel Atom Z3735G. În cazul în care încă mai aveți una dintre aceste tablete Iconia prin preajmă, cu Linux 6.4+ există cel puțin suport pentru drivere-le de ecran tactil principal.

Dar, având în vedere că tableta are doar 1 GB de RAM, nu prea aveți noroc să faceți prea multe cu ea pe un pachet de programe Linux modern.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *