Mesa

Driver-ul RADV Mesa primește mai multe corecturi pentru NGG Stream-Out

Inginerul de drivere grafice open source, Samuel Pitoiset, din echipa Linux a lui Valve, a adus în această săptămână o serie de remedieri de fluxuri pentru gestionarea fluxurilor RADV Next-Gen Geometry (NGG) Stream-Out.

Atunci când testează pe RDNA2 cu NGG stream-out activat, Samuel Pitoiset poate acum să se bucure de o rată de reușită de 100% pentru cazurile de testare a feedback-ului de transformare OpenGL atunci când utilizează implementarea Zink OpenGL-on-Vulkan în vârful RADV.

Pe lângă faptul că aceste remedieri sunt utile în sine și cu GPU-urile actuale când rulează cu NGG stream-out activat (variabila de mediu RADV_PERFTEST=ngg_streamout), acest lucru este, de asemenea, important pentru a trece la GPU-urile din seria RDNA3 / Radeon RX 7000, unde NGG este acum întotdeauna activat cu viitoarele GPU-uri AMD.

În parte, acesta este motivul pentru care, în ultimele luni, codul open source al driver-ului AMD a înregistrat o mulțime de remedieri NGG – atât pentru RadeonSI Gallium3D, cât și pentru RADV Vulkan.

Este întotdeauna grozav să vezi toate îmbunătățirile aduse de Valve la stiva grafică Radeon Linux open source, nu numai pentru Steam Deck, ci și pentru toate GPU-urile Radeon mai noi.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *