Cubic

Doriți să creați un ISO Ubuntu personalizat? Încercați Cubic

Cubic, care vine de la „Custom Ubuntu ISO Creator”, se descrie ca fiind un „asistent GUI” pentru a crea imagini Live ISO personalizate pentru distribuțiile bazate pe Ubuntu și Debian.

Cubic permite navigarea fără efort prin etapele de personalizare a ISO și dispune de un mediu virtual integrat al liniei de comandă pentru a personaliza sistemul de fișiere Linux.

Puteți crea noi proiecte personalizate sau puteți modifica proiectele existente. Parametrii importanți sunt completați în mod dinamic cu valori implicite inteligente pentru a simplifica procesul de personalizare.

Poate vă întrebați de ce ați vrea să personalizați o distribuție Ubuntu sau una bazat pe Ubuntu sau Debian. Lăsați-mă să vă răspund în rândurile care urmează.

S-ar putea să aveți cerințe speciale privind pachetele sau nevoi speciale privind mediul de lucru, să doriți să creați o imagine ISO de o anumită dimensiune (de reținut, în Cubic sunt disponibile diferite metode de compresie).

S-ar putea să doriți să completați în prealabil o imagine ISO cu depozite terțe, să instalați pachete de securitate suplimentare, să utilizați un nucleul diferit etc.

Ceea mai mare parte a „expertului” este de la sine înțeles. Vă sunt prezentate o multitudine de opțiuni împărțite în pagini logice pe care le parcurgeți pe rând. Una dintre cele mai importante pagini este pagina terminalului, deoarece acesta vă oferă acces root la un mediu virtual în care puteți să modificați lucrurile manual.

Cubic - Terminal page

Dacă aveți nevoie de ajutor sau de detalii suplimentare cu privire la ceea ce face o anumită opțiune și/sau dacă este ceva ce ați putea dori să modificați, există un ghid pe pagina GitHub al proiectului – vă recomand să vă uitați peste acest ghid, chiar dacă vă simțiți destul de sigur în ceea ce faceți.

Instalare Cubic

Este disponibil pentru a fi instalat pe Ubuntu 18.04 și pe versiunile mai noi prin intermediul depozitului PPA dedicat – veți avea nevoie de depozitul universe activat în sistemul dvs. În cele mai bune cazuri, acest lucru va fi activat.

Depozitul PPA se adaugă rulând comenzile următoare într-un terminal:

sudo apt-add-repository ppa:cubic-wizard/release

sudo apt update sudo && apt install cubic

După ce ați instalat Cubic, veți putea lansa aplicația din meniul sistemului de operare.

Dacă doriți să vă creați propria imagine ISO Ubuntu personalizată, preîncărcat cu aplicațiile preferate și alte lucruri, dați-i o șansă lui Cubic.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *