Discourse 3.0

Discourse 3.0 este o versiune uimitoare cu caracteristici necesare

Discourse este o platformă de forum open source cunoscută pentru caracteristicile sale vaste și pentru integrările cu terți.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune programe de forum open source pe care le puteți implementa pe serverele Linux pentru a construi o comunitate.

Discourse 3.0 este în sfârșit aici

Accest lucru vine la aproape cinci ani de la lansarea Discourse 2.0. Această versiune este plină de noi caracteristici și îmbunătățiri.

Discourse 3.0

Discourse 3.0 are multe de oferit; unele dintre cele mai importante caracteristici includ:

 • Expertul de configurare nouă.
 • Starea utilizatorului.
 • Meniul Notificări.
 • Noua bară laterală.
 • Chat în timp real.
 • Sfaturi pentru utilizatori.

Expertul în configurare nouă

Discourse Member Expert

Discourse dispune acum de un nou asistent de configurare care vă permite să configurați rapid unele dintre cele mai importante opțiuni.

Astfel, opțiuni precum setarea unei comunități ca fiind privată, doar pe bază de invitație, necesită aprobare și altele sunt afișate în timpul etapelor inițiale de configurare a forumului dvs.

Starea utilizatorului

Discourse User Status

Asemănător cu ceea ce fac majoritatea platformelor de comunități în zilele noastre, Discourse are acum suport pentru stabilirea statutului utilizatorului.

Utilizatorii pot seta un emoji personalizat și un text care să fie afișate lângă avatarul lor pe întreaga platformă, fie că este vorba de postări, chat sau în cadrul de utilizator.

Meniul Notificări

Discourse Notifications

În sfârșit, acest lucru a devenit realitate.

Discourse are acum un meniu de notificări dedicat, ceea ce face mai ușoară urmărirea activității dvs. pe forum.

Noua bară laterală

Discourse Sidebar

Aceasta este o altă îmbunătățire a experienței utilizatorului care s-ar putea să vă placă.

Acum puteți adăuga canale de chat, etichete și categorii în noua bară laterală pentru a avea acces ușor la lucrurile pe care doriți să le urmăriți.

De asemenea, administratorii de forumuri pot seta o configurație implicită a barei laterale pentru vizitatori și membrii noi; în acest fel, toată lumea poate avea o perspectivă excelentă asupra a ceea ce oferă un forum.

Chat în timp real

Discourse Chat

Discourse are acum suport pentru chat-uri în timp real; administratorii canalelor pot alege să creeze un spațiu pentru discuții informale, prezentări sau chiar meme-uri, dacă le convine.

Scopul nostru este de a oferi comunităților o experiență integrată, pe măsură ce conversațiile trec de la chat-ul mai rapid la discuții mai lente.

Atunci când apar idei care aparțin unui loc mai ușor de descoperit, mesajele de chat pot fi citate în subiecte în care discuția poate continua în timp și permite persoanelor aflate în momente și locuri diferite să se alăture ulterior.

a menționat Managerul de produs al Discourse, Rishabh Nambiar,

Sfaturi pentru utilizatori

Discourse User Tips

Această caracteristică poate fi utilă pentru noii utilizatori care nu sunt familiarizați cu Discourse.

Utilizatorilor li se oferă sfaturi legate de caracteristicile Discourse atunci când folosesc pentru prima dată o anumită caracteristică.

Alte modificări și îmbunătățiri

Cele menționate mai sus nu sunt singurele schimbări care vor apărea în Discourse o dată cu această versiune; iată câteva aspecte importante:

 • Sistemul de hastag-uri a fost modernizat.
 • Interfața de căutare a fost îmbunătățită.
 • Instrumentele cu sursă deschisă au fost actualizate.
 • Pagini de eroare îmbunătățite.
 • Un nou ecran de întâmpinare.
 • Spinner de încărcare a paginilor îmbunătățit.
 • Preîncărcari mai rapide ale imaginilor.

Dacă doriți să pătrundeți în profunzimea detaliilor tehnice ale acestei versiuni, consultați notele de lansare.

Cum se poate obține Discourse?

Dacă aveți un plan de găzduire de la Discourse, trebui să fi primit deja actualizarea pentru versiunea 3.0 și tot ce trebui să faceți este să activați noile caracteristici prin setările de administrare.

Iar dacă aveți găzduire pe cont propriul sau la o firmă de găzduire, trebui să vă actualizați manual instanța făcând clic pe butonul „Update” din panoul de control al administratorului.

Pentru noii utilizatori, aflați mai multe dspre Discourse pe site-ul lor oficial.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *