Dino Run DX

Dino Run DX are codul sursă deschis

Se pare că tot mai mulți dezvoltatori se încălzesc la ideea de open source. Pixeljam a deschis recent codul sursă pentru Dino Run DX.

În prezent, descărcarea este disponibilă doar prin intermediul serverului lor Discord, coform anunțului lor și se pare că nu există încă o licență atașată, așa că ezit să spun că este complet „open source” până când nu vedem sub ce licență o pun de fapt.

Au spus pe Discord că au de gând să pună codul sursă pe GitHub cu o licență adecvată, așa că bănuiesc că vom vedea destul de curând despre ce licență este vorba.

Din anunțul lor:

După cum au descoperit unii dintre cei mai dedicați jucători ai noștri, multiplayer-ul Dino Run DX nu mai funcționează. Minunații oameni de la Xgen Studios, care practic au lăsat multiplayer-ul să trăiască fără chirie timp de ani de zile, au fost nevoiți recent să pun capăt la toate jocurile care le rulează (cum ar fi Stick Arena) și serverele care le rulează. Și, după cum vă puteți imagina, Dino Run DX folosea acele servere.

Ne-au trimis codul sursă al serverului în sine, așa că poate îl vom putea pune din nou în funcțiune la noi. Cu toate acestea, nu am mai putut compila jocul propriu-zis de ani de zile, deoarece este vorba de legacy flash și acesta nu mai funcționează pe niciun calculator pe care îl deținem.

Întotdeauna este trist când jocurile se pierd în timp, mulți dezvoltatori au avut probleme cu Flash și Air, dar există destul de multe modalități de a le face să funcționeze acum datorită sursei deschise.

Să sperăm că Dino Run DX poate fi portat pe ceva precum OpenFL pentru a-i permite să continue.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *