Debian ARM

Debian repară Secure Boot pentru ARM 64 bit după doi ani

În timp ce Debian și derivatele sale sunt destul de populare în cazul sistemelor cu o singură placă ARM, suportul pentru Secure Boot ARM64 a fost afectat de cel puțin doi ani.

Cu toate acestea, o remediere este în pregătire și ar trebui să apară în versiunea Debian 12 „Bookworm” din acest an.

Cel puțin din luna mai 2021, versiunea ARM64 a prezentat un defect de compatibilitate cu Secure Boot. Acest defect a fost scos în evidență în ultimele săptămâni pentru că s-a remarcat defecțiunea cu shim-ul semnat de Microsoft și bootloader-ul GRUB2 semnat de Debian.

Corecția este un nou remediu prin preluarea unor părți din GRUB2 din amonte în legătură cu încărcarea ARM cu Secure Boot activat.

Acest remediu, la rândul său, ar trebui să ajungă în Debian 12 Bookworm – în prezent așteaptă aprobarea, având în vedere că Bookworm este deja încremenit.

Există acum o cerere de testare pentru verificarea suportului Debian pentru Secure Boot pentru ARM64 atunci când se utilizează cele mai frecvente pachete shim și GRUB2 semnate de Debian.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *