Debian APT

Debian APT 2.6 lansat cu actualizări pentru firmware-ul ne-liber

Dezvoltatorii Debian au lansat APT 2.6, cea mai nouă versiune a acestui manager de pachete care va fi livrat ca parte a viitoarei versiuni a Debian 12 „Bookworm”.

APT 2.6 încorporează modificări pentru gestionarea firmware-ului ne-liber ca urmare a votului de anul trecut pentru a gestiona mai bine firmware-ul ne-liber în acestă distribuție.

Acest lucru include trecerea la faptul că pachetele de firmware ne-libere sunt incluse în suportul oficial, binarele de firmware ne-libere vor fi activate în mod implicit atunci când se stabilește că sunt necesare și posibilitatea ca utilizatorii să dezactiveze acest lucru la pornire.

Aceste modificări sunt făcute pentru a sprijini mai bine Debian pe diferite tipuri de hardware, firmware-ul ne-liber fiind adesea necesar de la GPU la adaptoare Wi-Fi pentru ca suportul pentru drivere-le open source să funcționeze, actualizările microcodul CPU cu sursă închisă furnizând adesea corecții de securitate etc.

Împreună cu actualizarea programului de instalare Debian pentru a face față firmware-ului ne-liber, versiunea APT 2.6 are actualizările sale în jurul acestei secțiuni de firmware ne-liber.

Mai multe detalii privind aceste modificări făcute ale APT privind firmware-ul ne-liber și alte actualizări ale managerului de pachete pentru Debian 12 „Bookworm” pot fi găsite în anunțul de lansare.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *