GNOME Clock and GNOME Calendar

Data și ora reală în GNOME Calendar și Gnome Clock

V-ați uitat vreodată la pictogramele aplicațiilor GNOME Calendar și Clock și v-ați gândit: „cum ar arăta dacă aceste pictograme ar arăta data și ora reală?”.

Ei bine, o nouă extensie GNOME le permite să facă exact acest lucru!

Se numește „Dynamic Calendar and Clocks Icons” și adaugă pictogramele dinamice și actualizate pentru aplicațiile GNOME Calendar și GNOME Clocks. Pictogramele aplicației calendar se actualizează zilnic pentru a reflecta ziua, luna și data; în timp ce pictogramele pentru ceasuri transmit ora curentă printr-un cadran analogic ușor de citit.

Dynamic Icons

Această extensie funcționează atât cu orice set de pictograme, inclusiv cu setul de pictograme Yaru de la Ubuntu. Deși pictogramele „dinamice” nu sunt identice cu pictogramele pe care le înlocuiesc, acestea nu arată atât de ciudat ca în cazul setului de pictograme Yaru de la Adwaita.

Desigur, nu este important să aveți aceste pictograme dinamice și ordonate în grila de aplicații; adăugați-le la Ubuntu Dock sau orice panou folosiți pentru a beneficia de ele. Și mai există o notă drăguță: pictograma ceasului are o mână a secundelor în mișcare.

O extensie simplă și directă pentru a adăuga o utilitate subtilă în mediul de lucru. Puteți găsi Dynamic Icons pe site-ul GNOME Extensions (recomand să folosiți aplicația Extensions Manager) sau puteți lua codul sursă de pe GitHub.

Momentan, această extensie are suport doar pentru GNOME 43, ceea ce înseamnă că va trebui să fiți pe Ubuntu 22.10, Fedora 37 sau orice altă distribuție care folosește versiunea 43 de la GNOME.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *