Adobe Photoshop

Cum se poate instala Adobe Photoshop pe Linux

Ecosistemul Linux se bucură de o explozie de noi aplicații care rulează fără probleme. Dar există încă aplicații care împiedică Linux să se ridice la același nivel cu Windows sau macOS.

Adobe Creative Suite este un set important de aplicații care nu are un port nativ pentru Linux. Acest lucru îi împiedică pe profesioniții din domeniul creativ să încerce Linux, deoarece Photoshop și alte aplicații Adobe reprezintă pâinea și untul muncii lor.

Totuși, acest lucru nu i-a împiedicat pe alți creatori să utilizeze Photoshop pe sistemele lor cu Linux.

Instalarea Photoshop cu ajutorul Wine

Photoshop CC 2021 for Linux

Doriți o experiență nativă Photoshop pe Linux fără complicațiile legate de alte metode? Dacă da, atunci veți avea nevoie de Wine.

Wine permite un strat de compatibilitate care vă permite să rulați fișiere EXE pe Linux. Poate fi dificil să folosiți Wine pentru a face Photoshop să ruleze pe Linux. Dar programul de instalareAdobe Creative Suite este un set important de aplicații care nu are un port nativ pentru Linux Photoshop CC 2021 pentru Linux automatizează majoritatea proceselor Wine necesare. Cu acest program de instalare, puteți obține Photoshop pe Linux cu câteva comenzii de terminal.

Pentru a utiliza Photoshop CC Installer, va trebui să instalați dependențele, precum Wine, prin linia de comandă.

[Debian/Ubuntu]
sudo apt install git python3-pip wine tar wget curl

[Fedora]
sudo dnf install git python-pip wine tar wget curl

[Arch/Manjaro]
sudo pacman -S git python-pip wine tar wget curl

După ce aceste pachete sunt instalate, mai există o dependență pe care trebui să o obțineți folosind Python PIP.

pip install gdown

În continuare, mergeți în directorul în care doriți să instalați Photoshop, apoi obțineți programul de instalare de pe GitHub.

git clone https://github.com/YoungFellow-le/photoshop-22-linux.git

Mergeți în directorul în care se află programul de instalare.

cd photoshop-22-linux

Apoi rulați fișierul din meniul principal al programului de instalare.

./main-menu.sh
Adobe Photoshop CC 2021 for Linux - Installer Main Menu

De acolo, urmați instrucțiunile programului de instalare care instalează Photoshop prin Wine.

După ce ați terminat cu instalarea, Photoshop CC 2021 ar trebui să fie disponibil în meniu. Nu uitați să vă activați licența Photoshop făcând clic pe Help > Sign in din bara de meniu a aplicației.

Această metodă vă oferă cea mai bună performanță a Photoshop pe Linux. Acest lucru se datorează faptului că Wine tinde să utilizeze mai puține resurse decât alte metode.

Alte metode de instalare a Photoshop

Metoda 1

După metoda prezentată mai sus puteți instala folosind Photoshop CC v19 installer for Linux, doar că în acest caz mai aveți nevoie de dependențele wine64 și winetricks pe lângă cele prezentate mai sus.

Metoda 2

Colegul Alexandru Bratu a publicat două clipuri pe canalul său de YouTube în care prezintă: Cum sa instalezi Photoshop si ilustrator pe LINUX in 2022 și Cat de usor instalezi jocurile pe linux?!. În al doilea clip chiar dacă se referă la jocuri și programele se pot instala exact în același mod.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *