GNOME Extensions

Cum se poate ascunde barda de sus în GNOME

În mod normal în mediul de lucru GNOME bara de sus nu se poate ascunde. În acest articol vă voi arătă cum se poate asunde bara de sus.

Din păcate, nu există nici o opțiune pentru a scunde bara de sus. Așadar, dacă doriți ca bara de sus să se asundă în GNOME, va trebui să instalați o extensie GNOME Shell pentru a face acest lucru.

Instalarea extensiei Hide Top Bar

Hide Top Bar Extension for GNOME

Puteți instala extensia Hide Top Bar folosind aplicație Extension Manager, disponibilă în depozitele Flathub. Trebuie doar să căutați „Hide Top Bar” și să apăsați pe butonul Install.

Odată instalat, nu mai trebuie să faceți nimic altceva, se activează la instalare și începe să funcționeze instantaneu.

Atunci când maximizați o fereastră sau trageți o fereasră în partea de sus a ecranului, bara de sus dispare elegant. În timp ce este ascunsă, o puteți accesa în continuare.

Pentru a face să apară bara de sus, este suficient să duceți cursorul în partea superioară a ecranului sau să mutați/minimizați orice fereastră care o atinge.

Opțiunile de configurare vă permit să ajustați comportamentul:

  • cum ar fi ascunderea barei de sus numai atunci când o fereastră activă o atinge.
  • să reglați cu precizie sincronizarea animației.
  • să ajustați sensibilitatea intellihide.

Mici „defecte” ale extensiei Hide Top Bar

Bara de sus, când este activată extensia în Ubuntu, se plasează peste Ubuntu Dock. Acest lucru arată un pic ciudat, dar dacă nu vă deranjează, atunci totul este bine. Sau puteți muta Ubuntu Dock în partea de jos a ecranului din setările Ubuntu.

Următoarea problemă afectează orice distribuție Linux cu GNOME pe care este activată această extensie. Atunci când primiți o notificare, bara de sus se ascunde. O soluție este de a schimba poziția notificării folosind o altă extensie.

De final

Această extensie – Hide Top Bar – este o extensie inteligentă/utilă pentru cei care doresc să maximizeze fiecare parte al ecranului și să ascundă orice distragere inutilă.

Intellihide face ca această extensie adaptabilă să fie deosebit de agilă în utilizare, fără a face ca bara de sus să fie dificil de accesat atunci când aveți nevoie de ea.

Pentru mai multe informații despre Hide Top Bar puteți găsi aici.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *