WiFi Hotspot in Ubuntu

Cum să creați un hotspot Wi-Fi cu Ubuntu

Înainte de a putea partaja conexiunea la internet cu alte persoane sau cu alte dispozitive, este o caracteristică de bază pe care o oferă majoritatea distribuțiilor Linux.

Trebuie ca dispozitivul vostru să aibă opțiunea de a crea hotspot și, de asemenea, o conexiune activă pe care să o puteți partaja – din păcate nu se poate face hostspot altfel.

În afară de asta, procesul este simplu, indiferent de versiunea de Ubuntu pe care o folosiți.

Crearea unui hotspot Wi-Fi cu Ubuntu

Pentru a crea un punct de acces în Ubuntu asigurați-vă că aveți o conexiune prin cablu sau o conexiune de date care nu utilizează aceeași cartelă/dongle wi-fi cu care intenționați să creați hotspot-ul.

Turn on WiFi hotspot in Ubuntu

Urmați pași următori pentru a activa hotspot-ul:

  • Mergeți la Settings > Wi-Fi.
  • Dați clic pe cele trei puncte din dreapta sus și selectați Turn On Wi-Fi Hotspot.
  • În fereastra care apare, introduceți un nume de rețea și o parolă.
  • Faceți clic pe Turn On.

Practic, asta este tot; puteți deschide meniul de setări sau Quick Settings pentru a verifica starea. Ar trebui să vedeți „Wi-Fi hotspot active”.

WiFi hotspot active in Ubuntu

Vă puteți conecta la noua rețea hotspot de pe alte dispozitive. Modul în care se poate face acest lucru variază în funcție de sistemul de operare, dar în general, mergeți la panoul de setări wi-fi, selectați numele noului hotspot și introduceți parola – după care puteți naviga pe internet.

De final

Pașii de mai sus funcționează în Ubuntu 22.04 LTS și toate versiunile mai noi. În mod similar, deoarece Ubuntu este o distribuție care folosește mediul de lucru GNOME, acești pași vor funcționa și în alte distribuții cu GNOME – cum ar fi Fedora, Zorin OS, etc.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *