Linux Statistics

Cota de piață pentru Linux: Februarie 2023

Desigur, Linux domină întreaga industrie cloud (găzduire web, cloud computing, depozite de date etc.). Aici, ne concentrăm doar pe cota de piață pentru calculatoarele personale.

Dacă sunteți nou în acest domeniu, Linux nu este un sistem de operare, ci un nucleu. Dar, avem tendința de a numi „Linux” ca fiind un sistem de operare pentru a păstra lucrurile simple.

Sperăm ca într-o zi, în viitor, distribuțiile să domine piață sistemelor de operare pe calculatoarele personale. Dar ce spun dendințele actuale? Este deja anul calculatorului Linux?

Tendințele se schimbă în fiecare lună. Anul trecut, Linux a avut o cotă de piață mai mare decât în acest an. Așadar, este vital să urmăriți cele mai recente rapoarte.

Cota de piață a sistemelor de operare: Februarie 2023

Dintre sistemele de operare disponibile, Linux tinde de obicei să ocupe poziția a treia.

Unele dintre cele mai recente statistici includ:

  • Linux ocupă 2,91% din cota de piață, față de 15,33% pentru macOS și 74,14% pentru Windows.
  • În ceea ce privește jocurile, Linux are o cotă de piață de 1,38% (Ubuntu, Arch și Manjaro fiind primele trei), în comparație cu 2,61% pentru macOS și 96,02% pentru Windows.
  • Cota de piață a Linux a fost de 2,24%, față de 14,64% pentru macOS și 76,33% pentru Windows.
  • Dintre dezvoltatorii care participă la sondaje, 40,23% dintre utilizatori folosesc sistemul de operare bazat pe Linux pentru uz personale și 39,89% pentru uz profesional. Cel mai recent sondaj arată, de asemenea, că mai mulți dezvoltatori folosesc Linux decât un Mac.

Sursele pentru informațiile de mai sus sunt luat de la: Statcounter, Steam Survey, Statista și Stack Overflow Survey.

În general, se pare că Linux, ca sistem de operare, este popular în rândul dezvoltatorilor și, în cele din urmă, influențează jucătorii și alți consumatori ca sistem de operare alternativ.

Ce părere aveți despre aceste tendințe? Credeți că Linux va depăși macOS în ceea ce privește cota de piață a calculatoarelor?

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

3 thoughts on “Cota de piață pentru Linux: Februarie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *