Sway

Compozitorul Wayland Sway 18.8-rc1 aduce blocaje de ecran mai sigur

Prima versiune candidată a compozitorului Wayland Sway 1.8-rc1 este acum disponibilă pentru testare.

Protocolul ext-session-lock-v1 permite unui client Wayland privilegiat să blocheze sesiunea și să afișeze grafice arbitrare în timp ce sesiune este blocată. Clientul rămâne responsabil pentru efectuarea autentificării și pentru informarea compozitorului atunci când trebuie să fie deblocat.

Compozitorul are, de asemenea, opțiunea de a restricționa protocolul la un client special lansat de compozitorul însuși sau de a-l expune tuturor clienților privilegiați, dacă se dorește acest lucru.

Sway 1.8-rc1 adaugă, de asemenea, comanda „output unplug” pentru a elimina ieșirile virtuale, suportul pentru noile evenimente de înaltă rezoluție ale roții de defilare din libinput este acum acceptat. Funcționalitatea libinputdisable while trackpointing” este, de asemenea, acum cablat.

Sway 1.8-rc1 aduce, de asemenea, diverse îmbunătățiri la sistemul de redare Vulkan.

În completarea caracteristicilor majore se află suportul pentru protocolul xdg-activation-v1 pentru o potrivire mai fiabilă a spațiului de lucru la lansarea de noi clienți. Printre corecturile de erori și alte modificări se numără și suportul pentru CAP_SYS_NICE pe Linux pentru a îmbunătăți programarea.

Descărcări și mai multe detalii despre lansarea compozitorului Wayland Sway 1.8-rc1 prin intermediul SwayWM de pe GitHub.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *