CodeWavers

CodeWeavers este acum controlată de un fond de proprietate a angajaților

CodeWeavers, compania cunoscută pentru programul CrossOver, care permite rularea jocurilor și aplicațiilor de Windows pe Linux/macOS/ChromeOS.

Și care, la rândul său, este principalul susținător al proiectului Wine, a trecut acum la statutul de fond de investiții al angajaților.

Acest lucru vine odată cu decizia lui Jeremy White de a părăsi compania după 27 de ani.

Jeremy White, care a fost la conducerea companiei timp de 27 de ani și a promovat CrossOver și, la rândul său, Wine, a decis că este timpul să plece.

Întrucât a fost cel mai mare acționar al companiei, odată cu plecarea sa a decis să transforme firma într-un fond de proprietate al angajaților.

Trustul va avea grijă ca CodeWeavers să continue să funcționeze în beneficiul comunității și al personalului.

CrossOver

Președintele CodeWeavers, James Ramey, va prelua acum rolul de director executiv, în timp ce directorul de dezvoltare Ulrich Czekalla va prelua, la rândul său, rolul de președinte. Jeremy White continuă să fie președinte al consiliului de administrație.

În plus față de vânzarea programului CrossOver, CodeWeavers` PortJump ajută organizațiile să porteze aplicațiile și jocurile pe macOS, Linux sau ChromeOS.

CodeWeavers se angajează, de asemenea, în servicii de consultanță tehnică pentru organizații. Printre clienții CodeWeavers se numără Valve, care îi asistă în efortul Steam Play/Proton.

Mai multe detalii despre această schimbare de proprietate și despre faptul că Jeremy și-a anunțat retragerea pe blogul companiei.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *