ClamAV

ClamAV 1.1 a fost lansat

Clam AntiVirus (ClamAV) este un set de instrumente antimalware open source, multi-platformă, capabil să detecteze multe timpuri de malware și viruși.

A fost dezvoltat pentru unix și are versiuni terțe disponibile pentru AIX, BSD, HP-UX, Linux, macOS OpenVMS, OSF (Tru64) și Solaris.

O mică istorie

Sourcefire, dezvoltator de produse de detectare a intruziunilor și proprietar al Snort, a anunțat la 17 august 2007 că a achiziționat mărcile comerciale și drepturile de autor pentru ClamAV de la cinci dezvoltatori cheie.

După, echipa ClamAV s-a alăturat echipei Sourcefire Vulnerability Research Team (VRT). La rândul său, Cisco a achiziționat Sourcefire în 2013. Sourcefire VRT a devenit Cisco Talos, iar dezvoltarea ClamAV a rămas acolo.

ClamAV 1.1

În noiembrie anul trecut a fost lansat ClamAV 1.0 ca soluție antivirus/antimalware dezvoltat în prezent prin intermediul Cisco și al comunități open source.

După ClamAV 1.0 LTS, ieri a fost lansată versiunea ClamAV 1.1 ca primă versiune de funcționalitate posts 1.0.

ClamAV 1.1 este acum capabil să extragă imagini încorporate în cadrul blocurile style din HTML și CSS care sunt reprezentate în base64.

A primit îmbunătățiri ale extracției sigtool VBA pentru documentele Microsoft Office, noi completări ale API-ului bibliotecii ClamAV.

A primit mai multe îmbunătățiri ale sistemului de compilare, remedieri ale avertismentelor din timpul compilării și o varietate de rezolvări ale unor probleme.

Descărcare

Pentru a descărca și a obține mai multe informații despre versiunea ClamAV 1.1, puteți accesa depozitul GitHub al proiectului.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *