CinePI

CinePi este o cameră de cinema cu sursă deschisă

De-a lungul anilor, Raspberry Pi a fost folosit pentru multe proiecte de fotografie de tip „do-it-yourself”, inclusiv pentru recenta cameră Leica MPi și pentru contorul de lumina Photon.

Acum, tehnologia open source a ajuns și în domeniul cinematografiei.

Proiectul CinePi adoptă pe deplin o abordare open source și tehnologia Raspberry Pi. CinePi include un Raspberry Pi 4 cu un modul de cameră HQ în interiorul unei carcase tipărite în 3D.

Camera include, de asemenea, un ecran tactil de patru inci, o sursă de alimentare Zero2Go și un ventilator Noctuna pentru a împiedica supraîncălzirea componentelor interne.

O listă completă de piese este disponibilă pe GitHub, iar creatorii au publicat și un ghid de construcție foarte detaliat. Pentru a construi CinePi, cineva va trebui să fie priceput cu un fier de lipit, în rest se pare că este un proiect relativ simplu.

În timp ce design-ul camerei CinePi este destul de impresionant în sine, proiectul strălucește cu adevărat în ceea ce privește programul care îl însoțește.

Ecranul tactil mare permite utilizatorilor să navigheze într-un meniu bine gândit și să modifice setările vitale ale camerei și ale expunerii. Este una dintre cele mai curate interfețe de utilizator pentru un proiect DIY Raspberry Pi.

Toate acestea sunt bune și frumoase, desigur, dar ce poate face CinePi în ceea ce privește calitatea cinematografică? După cum se pare, destul de multe. CinePi a distribuit un videoclip la începutul acestui an, iar filmarea de probă poate fi descărcat direct de pe Google Drive sau se poate viziona mai jos.

Un film realizat cu CinePi de către Schoolpost demonstrează ce este posibil cu proiectul CinePi open source. Schoolpost este compania din spatele CinePi.

Acest proiect a luat naștere ca un film conceput pentru a face un nou proiect de dezvoltare a unei camere la care lucrez de câțiva ani, numit CinePi. Această versiune a poveștii este desprinsă dintr-o idee mult mai mare și mai amplă pentru un potențial film de lungmetraj.

scrie Schoopost despre scurtmetrajul de mai jos.

Dezvoltatorul Taylor Hay a realizat un CinePi propriu și a distribuit câteva imagini de test pe YouTube.

În timp ce imaginile de test arată bine, este esențial să înțelegem limitele unui modul de cameră Raspberry Pi. Camera de înaltă calitate utilizează un senzor de imagine Sony IMX477 de 12,3 megapixeli, care are o diagonală de doar 7,9 milimetri. După cum arată monstrele de mai sus, micul senzor rezistă în lumină puternică, dar este destul de slab în condiții de lumină slabă.

CinePi este un proiect fascinant de cameră video open source, accesibilă și ieftină. Întotdeauna este bine când artiștii au acces mai ușor la echipamentele de care au nevoie pentru a-și materializa ideile.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *