ChatGPT Începe să Refuze Cererile Utilizatorilor

Recent, abonații serviciului GPT-4, versiunea plătită a popularului asistent virtual ChatGPT, au început să se plângă de o problemă neobișnuită: ChatGPT pare să devină „leneș”. Utilizatorii raportează că, în anumite situații, ChatGPT refuză să execute sarcinile solicitate, sugerând în schimb ca utilizatorii să le efectueze singuri. Această problemă nu a fost observată în versiunea anterioară, GPT-3.

Există speculații că această schimbare ar putea fi o încercare deliberată a OpenAI de a reduce costurile operaționale. Cu toate acestea, compania neagă că ar fi programat intenționat această „funcție de lene”. OpenAI a promis să investigheze și să corecteze problema, sugerând că aceasta ar putea fi legată de faptul că modelul de inteligență artificială nu a fost actualizat de ceva timp, ultima actualizare majoră având loc pe 11 noiembrie.

Această situație ridică mai multe întrebări despre fiabilitatea și sustenabilitatea modelelor de inteligență artificială la scară largă, precum și despre modul în care companiile care le dezvoltă gestionează așteptările și experiența utilizatorilor. De asemenea, pune în lumină provocările legate de actualizarea și întreținerea acestor sisteme complexe.

Situația actuală cu ChatGPT refuzând anumite cereri ale utilizatorilor ar putea fi un moment de reflecție pentru industria IA, subliniind importanța unei comunicări transparente și a unui management eficient al resurselor și așteptărilor utilizatorilor.

Alexandru Bratu

Pe 'net din 1997; online din 2001. Co-Fondator la proiectul PHP-Fusion Romania, utilizator linux din 2007, pe vremea aceea trebuia sa depanezi tu, nu gaseai tutoriale ca acum :) Mi-a prins bine acest lucru deoarece asa am invatat sa folosesc toate sistemele de operare si depanandu-le singur...

View all posts by Alexandru Bratu →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *