Fedora

Caracteristici aprobate pentru nucleul unificat, mdadm BIOS RAID și Xfce 4.18 în Fedora 38

În cadrul ședinței a Comitetului de inginerie și coordonare Fedora (Fedora Engineering and Steering Committee – FESCo) au fost aprobate mai multe caracteristici pentru versiunea Fedora 38, care va fi lansată în aprilie.

A fost aprobată faza inițială a planurilor Fedora Unified Kernel Support în ceea ce privește gestionarea Unified Kernel Image (UKI).

Faza inițială se va concentra pe trimiterea unei UKI ca un sub-RPM opțional pe care utilizatorii pot opta inițial, pe actualizarea scripturilor de instalare a nucleului astfel încât nucleurile unificate să fie instalate și actualizte în mod corespunzător, precum și pe suportul bootloader pentru imaginile de kernel unifcate.

Adăugarea suportului systemd-boot la instalatori, o mai bună măsurare și suport pentru atestarea de la distanță și trecerea imaginilor Fedora Cloud la utilizarea nucleurilor unificate se numără printre obiectivele suplimentare, dar au o prioritate mai mică.

Serverul X.Org de la Fedora nu va mai permite în mod implicit clienții cu byte-swapped. Aceasta este o îmbunătățire a securității, iar serverul X.Org din amonte a preluat acum această modificare.

Fedora 38 este autorizat să utilizeze mdadm pentru gestionarea RAID BIOS în cadrul programului de instalare Anaconda. Din cauza faptului că DMRAID nu mai este întreținut, Fedora plănuiește să folosească mdadm pentru suportul său BIOS / fake RAID.

Pyramid 2.0 este pregătit pentru a fi împachetat în Fedora 38 ca cea mai nouă versiune majoră a acestui framework Python. Pyramid 2.0 a fost lansat din martie 2021, în timp ce Fedora a livrat până acum seria învechită 1.x.

Pachetele pentru mediul de lucru Xfce 4.18 sunt adăugate ca cea mai recentă versiune majoră pentru acest mediu de lucru ușor.

Xfce are îmbunătățiri la managerul de fișiere Thunar, la gestionarea setărilor, la gestionarea managerului de ferestre Xfwm4 pentru Vsync adaptiv cu GLX, la îmbunătățirea scalării interfaței pentru afișaje HiDPI, la îmbunătățiri de performanță și la diverse alte modificări.

Cei care folosesc mediul de lucru Xfce cu Fedora vor fi încântați să găsească Xfce 4.18 cu actualizarea Fedora 38.

Între timp, planurile referitoare la DNF5 nu au fost votate și urmează să fie discutate în continuare pe lista de discuții. Mai multe detalii despre activitatea pentru Fedora 38 puteți afla prin intermediul acestei liste de discuții.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *