Canonical and Academy Software Foundation

Canonical se alătură ca membru principal la Academy Software Foundation

Canonical, marele finanțator al Ubuntu a anunțat că se alătură la Academy Software Foundation, o asociație înființată pentru a promova, avansa și susține utilizarea programelor open source și a tehnologiilor libere în cadrul industriilor media și de divertisment.

Grupul a fost creat ca urmare a faptului că 84% dintre regizorii de film folosesc propgrame open source în diferite etape ale producției, mai ales în ceea ce privește efectele vizuale și animația.

Fiind o organizație non-profit, fundația este susținută de Academy of Motion Pictures and Sciences, care este cunoscută mai ales pentru că acordă Oscarurile.

Academy Software Foundation este un grup în care competiția este lăsată deoparte și colaborarea este încurajată pentru a îmbunătăți experiența programelor pentru toți, întruchipând spiritul colaborativ al sursei deschise.

spune Erick Bryant, Media and Entertainment Lead la Canonical despre această veste.

Canonical se alătură unei veritabile liste A de membri existenți, care include mari companii de tehnologie precum Adobe, Autodesk și Unreal Engine, precum și producători media de top precum Disney, Netflix și Dreamworks.

Credeți că rolul Canonical în cadrul acestei distribuții de titani este greșit distribuit? Nu chiar: Canonical oferă servicii și produse în cadrul comunității open source care contribuie la alimentarea sau furnizarea multor tehnologii de bază pe care se bazează industriile creative.

Dorim să putem colabora cu pionierii, dezvoltatorii și artiștii di industrie pentru a face din soluțiile open source o experiență de primă clasă pentru media digitală și divertisment și pentru a elimina barierele tehnice în calea adoptării.

a adăugat Erick Bryant.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *