Snapcraft vs Docker

Canonical face praf pe Docker în cea mai recentă promoție a Snaps

În timp ce pentru un utilizator de Ubuntu obișnuit să ruleze versiuni Snap de Firefox și alte aplicații de tip sandbox, poate părea ciudat ca, Canonical să compare Snap cu containerele Docker.

Accentul comparației lor este pus pe partea de IoT/edge computing, unde încearcă să poziționeze mai bine Snap ca o alternativă superioară la utilizarea containerelor Docker.

Canonical a publicat un infografic în care compară Snap cu Docker și care completează materialul de marketing anterior în care se vorbește despre „provocările și alternativele” la containerele Docker pentru implementările IoT și despre cum proiectele Docker pot fi migrate la Snap și cum pot fi utilizate instrumentele Snapcraft.

Mai jos este una dintre graficele de comparație în care se compară Docker și Canonical Snapcraft.

Comparation of Docker and Canonical Snapcraft

Cei interesați de acest subiect pot găsi mai multe detalii despre această comparație în articolul de pe blogul Ubuntu.

Lăsați un comentariu mai jos cu părerea voastră despre acest subiect.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *