Ubuntu

Canonical anunță lansarea Ubuntu în timp real

Canonical spune că Real-Time Ubuntu este „conceput pentru firmele din industria aerospațială, auto, apărare, IoT, robotică și telecomunicații, precum și pentru sectorul public și retail”, unde accesul la un sistem de calcul agil și cu latență redusă oferit de un nucleu în timp real este o cerință reală.

Nucleul în timp real al se bazează pe nucleul Linux 5.15 LTS oferit de Ubuntu 22.04 LTS și este disponibil atât pentru arhitecturile x86, cât și pentru ARM.

Canonical notează că nucleul în timp real integrează patch-uri PREEMPT_RT out-of-tree pentru a reduce latențele nucleului, făcându-l „mai preemptiv” decât nucleurile Linux principale.

Nucleul Ubuntu în timp real oferă performanță și reziliență de nivel industrial pentru producția, monitorizarea și tehnologie operațională definite prin programe.

a declarat Mark Shuttkeworth, fondatorul Ubuntu

El adaugă că „Ubuntu este acum cea mai bună platformă AIOT optimizată pentru siliciu din lume pentru platformele Nvidia, Intel, MediaTek și AMD-Zilinx”.

Cum fac firmele să obțină în timp real Ubuntu 22.04 LTS?

Este accesat prin intermediul unui abonament Ubuntu Pro și este disponibil în majoritatea variantelor distribuției. De asemenea, trebuie menționat faptul că nucleul în timp real nu poate fi utilizat împreună cu Livepatch, funcția Canonical de actualizare a nucleului fără repornire, și nici nu este compatibil pe sistemele cu grafică proprietară Nvidia instalată.

Nucleul în timp real este cel mai bine utilizat cu Ubuntu Server 22.04 LTS sau cu implementările Ubuntu Core 22. Mai multe detalii pot fi obținute citind anunțul oficial.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *