Bloomberg

Bloomberg lansează o inițiativă de finanțare open source

Compania financiară, de programe și media Bloomberg a anunțat crearea FOSS Fund, un mic pas pentru a ajuta proiectele open source pe care se bazează și care prezintă interes pentru angajații săi.

Bloomberg FOSS Fund a demarat în ianuarie și se concentrează pe susținerea financiară directă a proiectelor open source individuale.

În forma sa actuală, va organiza alegeri trimestriale în rândul angajaților săi, în cadrul cărora va acorda până la trei granturi de 10.000 de dolari în fiecare ciclul de votare.

Pentru o companie de mărimea Bloomberg și care se bazează pe programe open source în întreaga organizație, este un pas mic pentru a ajuta comunitatea open source.

Printre cei care au primit granturi de 10.000 de dolari pentru această primă rundă a Bloomberg FOSS Fund se numără proiectele Apache Arrow, Curl și Celery.

  • Apache Arow – este un proiect care face ca transferul de date să analize să fie foarte rapide pentru o serie de aplicații cu utilizare intensivă a datelor.
  • Curl – este un instrument omniprezent utilizat pentru a interacționa cu serviciile web.
  • Celery – este un instrument principal de gestionare a sarcinilor în ecosistemul Django și Python.

Mai multe detalii despre FOSS Fund aflați prin intermediul acestui anunț.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *