WordPress in Fediverse

Blogurile WordPress.com pot fi urmărite acum pe Mastodon

La începutul acestui an, Automattic, proprietarul WordPress.com, a achiziționat un plug-in care permitea ca blogurile WordPress să fie urmărite în Fediverse – rețelele sociale descentralizate care includ rivalul lui Twitter, Mastodon și altele.

Drept urmare, a lansat versiunea 1.0.0 a plug-in-ului, permițând ca blogurile WordPress să fie urmărite pe Mastodon și alte aplicații Fediverse. La momentul respectiv blogurile WordPress.com nu erau încă acceptate.

Automattic a anunțat că funcția ActivityPub este acum disponibilă pentru toate planurile WordPress.com. Asta înseamnă că oricine folosește versiunea găzduită a programului open source WordPress are acum posibilitatea de a se conecta la Fediverse, conectându-și blogul la platforme federate precum Mastodon, Pleroma, Friendica și altele.

Prin utilizarea plug-in-ului, proprietarii de bloguri au potențialul de a ajunge la mai mulți adepți, deoarece vor putea să își partajeze postările pe alte platforme și, la rândul lor, să primească răspunsuri de pe acele platforme care sunt transformate în comentarii pe blog.

creând o conversație mai interactivă și mai dinamica în jurul conținutului dumneavoastră

notează Automattic

Prin utilizarea plug-in-ului, blogul însuși poate deveni, de asemenea, profilul utilizatorului în Fediverse, în loc să fie nevoie de crearea unui cont direct pe o aplicație federată, cum ar fi Mastodon.

Dar ei pot ajunge în continuare la acel public mai larg, care include astăzi 1,8 milioane de utilizatori activi lunar ai Mastodon și un total de 13,3 milioane de utilizatori în întregul Fediverse, potrivit unei surse pentru statisticile rețelei.

Pentru a implementat plug-in-ul pe site-urile găzduite pe WordPress Free, Personal și Premium, trebuie doar să accesați secțiunea Discussion din tabloul de bord al blogului, la secțiunea Settings și să activați comutatorul intitulat „Enter the fediverse”.

De acolo, vă veți nota numele implicit pentru fediverse, care face referire la domeniul blogului (de exemplu: rootlinux.wordpress.com@rootlinux.wordpress.com).

Acest profil poate fi apoi partajat cu alte persoane, astfel încât acestea să îl poată urmări pe Mastodon sau pe alte platforme. Utilizarea unui domeniu personalizat este, de asemenea, posibilă și va oferi utilizatorilor un profil mai scurt și mai ușor de reținut.

Sit-urile de afaceri și comerț vor trebui să instaleze plug-in-ul ActivityPub și apoi să urmeze instrucțiunile pentru a-și configura profilul.

Plug-in-ul ActivityPub, deținut acum de Automattic, numără 54.756 de instalări totale, în creștere de la 42.831 doar de luna trecută.

Odată cu adăugarea suportului pentru blogurile WordPress.com, și mai multe sit-uri și utilizatori ar putea fi îmbarcați în Fediverse.

Acest lucru ar putea extinde și cifrele din Fediverse, având în vedere că propriile statistici ale Automattic indică faptul că peste 409 de milioane de persoane vizualizează peste 20 de miliarde de pagini în fiecare lună pe sit-urile WordPress.com.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *