ASUS ROG RYUJIN II 360 AIO

ASUS ROG RYUJIN II 360 AIO primește driver pentru Linux

Cel mai recent cooler cu lichid all-in-one care primește un driver pentru Linux pentru a monitoriza viteza pompei și temperatura lichidului de răcire, precum și pentru a gestiona viteza ventilatoarelor radiatorului este ASUS ROG RYUJIN II 360.

ASUS ROG RYUJIN II 360 este un cooler AIO premium care se vinde la un preț de aproximativ 310 $ și folosește o pompă Asetek 7th Gen, un waterblock din cupru compatibil cu cele mai recente procesoare Intel și AMD și un radiator cu trei ventilatoare de 120 mm.

Această configurație de răcire cu lichid all-in-one de la ASUS este susținută și de o garanție de șase ani.

Programul oficial al ASUS pentru ASUS ROG RYUJIN II 360 este compatibil doar cu Windows. Dar, mulțumită lui Florian Freudiger pentru că a realizat o inginerie inversă a protocolui proprietar USB HID al cooler-ului cu lichid.

Dezvoltatorul independent Aleksa Savic a dezvoltat apoi driver-ul HWMON „asus_rog_ryujin” pentru gestionarea acestui cooler sub Linux. Savic a mai dezoltat driver-ul pentru coolerul NZXT Kraken AIO penru Linux.

Acest driver pentru ASUS ROG RYUJIN II 360 AIO poate oferi rapoarte în prezent pentru viteza pompei, vitezele ventilatoarelor și controlul acestora atunci când sunt conectate, precum și temperaturile lichidului de răcire prin intermediul interfețelor HWMON sysfs de „monitorizare hardware”.

Ecranul LCD de pe ASUS ROG RYUJIN nu este controlat de acest driverul HWMON, dar cu Liquidctl din zona de utilizator poate fi gestionat ecranul LCD.

Acest nou driver a ajuns în hwmon-next înainte de fereastra de fuziune a Linux 6.9. Așadar, așteptați ca acest nou driver să apară în nucleul Linux 6.9, care va fi lansat ca versiune stabilă în jurul miljocului anului.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *