NordVPN

Aplicația Linux de la NordVPN este acum complet open source

Probabil că NordVPN nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este un serviciu popular de VPN multi-platformă cunoscut pentru caracteristicile sale și prețurile competitive.

Printr-un anunț recent, aceștia au făcut lansat trei dintre produsele lor ca open source, alături de funcția lor gratuită „Meshnet”.

Echipa a deschis codul pentru aplicația NordVPN pe Linux, o bibliotecă de rețea numită „Libtelio” și o bibliotecă de partajare a fișierelor numită „Libdrop”.

NordVPN este open source

Aplicația pentru Linux NordVPN a fost deschisă în speranța că vasta comunitate Linux poate ajuta la îmbunătățirea funcționalității sale sau poate chiar să creeze propria versiune după ce o testează.

Acesta este motivul pentru care chiar și biblioteca „Libtelio” a fost făcută open source. Având în vedere că este coloana vertebrală a tuturor aplicațiile NordVPN.

Dacă sunteți curioși, biblioteca „Libdrop” face posibilă partajarea de fișiere pe funcția „Meshnet”, care a fost făcută open source.

Deschiderea acestor produse a fost făcută pentru a coincide cu lansarea gratuită a funcției „Meshnet” și ca semn al angajamentul lor față de „transparență și responsabilitate”.

Ce este acest „Meshnet”?

Meshnet este un tip de rețea virtuală care permite conectarea directă a mai multor dispozitive, chiar și dacă acestea se află în diferite părți ale lumii.

Acesta poate crea tuneluri securizate între dispozitivele din rețea, facilitând munca la distanță, jocurile, partajarea de fișiere și multe altele.

În esență, este ca și cum v-ați crea propriul server VPN privat.

Această funcție a fost disponibilă în NordVPN pe bază de abonament pentru o perioadă de timp , dar acum a fost eliminată opțiune de plată și toată lumea o poate accesa. Cu privire la acest lucru, NordVPN menționează:

Credem că toată lumea ar trebui să poată avea acces la securitatea și confortul unui VPN. Cu toate acestea, nu toată lumea este pregătită să investească într-un serviciu precum NordVPN. De aceea, am introdus Meshnet ca funcție gratuită.

Cred că NordVPN a făcut un pas în direcția corectă, care va contribui la promovarea adoptării open source în rândul publicului larg.

Consultați pagina de GitHub și anunțul oficial pentru a afla mai multe detalii.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *