Transmission

A fost lansat Transmission 4.0.0 cu suport pentru BitTorrent v2

Transmission este un client de torrent popular, construit pentru mediul de lucru dar are și o versiune web, cu platforme încrucișate, folosit probabil de mii de utiliztorii. Este, de asemenea, clientul de torrent implicit pentru multe distribuții Linux.

Proiectul este activ și este îmbunătățit continuu cu noi protocoale legate de comunicare, descărcare și torrenting.

O nouă versiune majoră a fost lansată după mai bine de un an de dezvoltare . Această versiune aduce zeci de caracteristici noi, sute de corecturi de defecte și o curățare de cod care era necesară.

Mulțumită numeroșilor colaboratori și dezvoltatori, clientul de torrent a devenit mult mai stabil și avansat.

Principalele caracteristici al Transmission 4.0.0

Transmission Torrent Client

Transmission este o aplicație veche de două decenii, la fel ca și limbajul de programare din spatele ei. Prin urmare, pentru a supraviețui, trebuia să se curețe baza de cod mai vechi și să se adopte un cod mai modern.

Baza de cod de la Transmission 4.0.0 a migrat complet de la limbajul de programare C la C++, curățând mii de linii de cod C și înlocuindu-le cu module C++. Echipa se laudă că bnaza de cod a fost redusă cu 18% și refactorizată astfel încât să poată fi întreținută cu ușurință în viitor.

În plus, clientul GTK pentru medii de lucru folosește acum gtkmm (interfețe C++ pentru GTK și GNOME), iar clientul web folosește acum JavaScript modern, înlocuind biblioteca JQuery.

Toate aceste modificări și mai multe probleme rezolvate pentru refactorizare produc cu 50% mai puține cicluri CPU și cu 70% mai puține alocări de memorie atunci când este utilizat cu fișiere torrent de 25K.

Transmission 4.0.0 introduce cel mai recent suport pentru protocolul BitTorrent v2, inclusiv torrente hibride. Cu toate aceste, nu puteți crea un torrent hibrid în aceaastă versiune. De asemenea, versiunea actuală suportă lista de blocare IPv6 pentru a fi în siguranță în timpul descărcării fișierelor.

Atunci când adăugați sau obțineți un nou seeder, acesta poate începe imediat fără a avea nevoie de o verificare completă, permițând o pornire mai rapidă a descărcării. Dacă înainte va-ți confruntat cu întârzieri de un minut sau două pentru a începe torrentul, acum nu va mai fi așa.

Acestea sunt principalele caracteristici importante, alături de sute de corecții de defecte din partea colaboratorilor. Puteți citi mai multe despre această versiune pe pagina de GitHub.

Descărcare

Marile distribuții Linux și depozitul Flathub nu au fost încă actualizate cu această versiune la data publicări acestui articol. Trebuie să așteptați câteva zile pentru a obține această ultimă versiune.

Utilizatorii de Windows și macOS pot obține fișierul de configurare precompilat de pe pagina oficială, de mai jos. De asemenea, puteți obține sursa pentru copilare, accesând legătura de mai jos.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *