GPT-4

5 modalități de accesa gratuit GPT-4

GPT-4 de la OpenAI este unul dintre cele mai populare și mai capabile modele lingvistice mari (LLM). Majoritatea oamenilor accesează GPT-4 folosind un abonament ChatGPT Plus, dar acesta costă 20 de dolari pe lună.

Dar ce se întâmplă dacă nu doriți să vă despărțiți de 20 de dolari pe lună? Ei bine, iată cinci moduri în care puteți utiliza GPT-4 gratuit.

Microsoft Bing Chat

Microsoft Bing Ai Chat

Microsoft a fost una dintre primele companii care a colaborat direct cu OpenAI, investind miliarde de dolari în această companie și în cercetările sale în domeniul inteligenței artificiale.

În consecință, Bing Chat de la Microsoft Edge a devenit una dintre primele modalități de a utiliza gratuit GPT-4, permițându-vă să creați până la 300 de chat-uri pe zi, fiecare Bing Chat fiind limitat la 30 de runde de întrebări.

Limitările pot însemna că rămâneți fără timp pentru a pune întrebări, deși, de obicei, este suficient pentru majoritatea oamenilor.

Bing Chat are și alte avantaje. De exemplu, puteți utiliza gratuit instrumentul de transformare a textului în imagine DALL-E 3 de la OpenAI, care vă permite să creați imagini originale foarte detaliate cu ajutorul textului introdus.

Dacă doriți să utilizați GPT-4 gratuit, Bing Chat este una dintre cele mai bune opțiuni. Un abonament ChatGPT Plus este în continuare cea mai bună opțiune în general, datorită gamei sale extinse de caracteristici, dar dacă aveți doar câteva întrebări la care doriți să primiți răspuns, Bing Chat este următoarea cea mai bună opțiune.

Perplexity

Perplexity AI

Perplexity.ai este un instrument de inteligență artificială foarte promițător, cu opțiunea de a utiliza gratuit GPT-4. În timp ce versiunea gratuită a Perplexity nu precizează în mod specific că utilizați GPT-4, activarea modului „Copilot” vă oferă acces la GPT-4, deși e limitat la cinci întrebări la fiecare patru ore.

În general, nu este o opțiune rea și vă oferă o idee despre ce înseamnă Perplexity. Dacă OpenAI împinge spre crearea unei inteligențe artificiale generale artificiale, Perplexity pare să împingă spre reinventarea căutării pe internet, iar instrumentul său este o opțiune excelentă pentru cei care doresc o experiență de căutare turbo-încărcată.

Trecerea la nivelul Pro de la Perplexity vă va costa 20 de dolari pe lună (la fel ca un abonament ChatGPT Plus), dar înseamnă că puteți pune mai mult de 300 de întrebări bazate pe Copilot, puteți utiliza modelul Claude 2 al lui Anthropic și puteți încărca oricâte fișiere doriți pentru analiza AI.

Merlin

Merlin AI

Merlin este o extensie utilă pentru navigatorul Chrome (și cele bazate pe Chrome/Chromium) sau Edge și care oferă acces gratuit la GPT-4, deși este limitat la un anumit număr de interogări zilnice.

Ceea ce face ca Merlin să fie o modalitate excelentă de a utiliza GPT-4 gratuit sunt cererile sale. În calitate de utilizator Merlin Free, primiți 102 cereri pe zi.

Fiecare solicitare făcuta pentru GPT-4 făcută vă va costa 30 de solicitări, ceea ce vă oferă aproximativ trei întrebări gratuite pe zi (ceea ce este aproximativ în concordanța cu majoritatea celorlalte instrumente GPT-4 gratuite).

Merlin are, de asemenea, opțiunea de a accesa internetul pentru cererile dvs., deși acest lucru adaugă un multiplicator de 2x (60 de cereri în loc de 30).

Cu toate acestea, solicitările pentru GPT-3.5 sunt mult mai ieftine, cu o singură solicitare făcută pe întrebare, și puteți să integrați Merlin în conturile dvs. de sociale media, dacă este necesar.

Nat.dev

Net.dev AI

Nat.dev este un instrument Open Playground care oferă acces limitat la GPT-4. În funcție de numărul de utilizatori, este posibil ca GPT-4 să nu poate fi executat, așa că este bine să aveți răbdare dacă încercați să utilizați acest instrument.

Cu toate acestea, dacă nu va interesează să folosiți GPT-4 în mod special, puteți alege din lista enormă de alternative LLM integrate, din care există cel puțin 20 de opțiuni.

GPT-4 este grozav, da există și alte LLM-uri care pot oferi o experiență productivă și utilă, în funcție de cerințele dumneavoastră.

Hugging Face

Hugging Face AI

Hugging Face este un site de dezvoltare a învățării automate și a inteligenței artificiale cu sursă deschisă, unde mii de dezvoltatori colaborează și creează instrumente.

Există mai multe spații Hugging Face care pretind că oferă acces la GPT-4, dar fie durează prea mult timp pentru a răspunde la o întrebare pentru a fi de încredere, fie sunt atât de limitate de cantitatea mică de putere de procesare disponibilă pentru contul gratuit, încât nu merită să fie folosite.

Cu toate acestea, am inclus această opțiunea aici, în cazul în care găsiți un spațiu cu acces la GPT-4 mult mai bun. Imaginea de mai sus arată un spațiu care nu reușise să proceseze o întrebare după 10 minute, în timp ce alt spațiu vă cere să introduceți cheia API ChatGPT.

De final

Dacă doriți să beneficiați de experiența completă a GPT-4, aveți nevoie de un abonament ChatGPT Plus. Sigur, costă 20 de dolari, dar gama de instrumente, viteza și calitatea răspunsului și noile funcționalități adăugate fac din el o investiție care merită.

Cu toate acestea, pentru cei care doresc doar să pună una sau două întrebări din când în când, unul dintre instrumentele GPT-4 gratuite de mai sus va face treaba foarte bine.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *